1 september 200600:00

Door Joep Meijsen

Aleinikovas niet naar Flyers

De Litouwse doelman Arunas Aleinikovas speelt het komende seizoen niet in Thialf. De goalie komt het komende seizoen uit voor Neman Grodno in de hoogste liga in Wit-Rusland, zo blijkt uit een transfermelding op Eurohockey.net.

Aleinikovas was enkele maanden geleden de eerste door Flyers bekendgemaakte transfer. Rond de onzekerheid over het doorgaan van de Friese formatie in de Eredivisie werd de doelman afgezegd. Twee weken geleden meldde secretaris Jur Ester van Flyers in de Leeuwarder Courant nog goede hoop te hebben dat de Litouwer toch nog naar Heerenveen zou komen. Deze hoop lijkt nu verkeken. Volgens coach De Bruyn is de doelman geblesseerd en gaat hij bij zijn oude club revalideren.

Dit betekent dat Flyers op zoek moet naar een nieuwe eerste doelman. Marcel Nijland beëindigde na afloop van het afgelopen seizoen zijn loopbaan, Ruud van der Holst vond onderdak in Groningen, terwijl Martijn Maghielse naar Den Haag vertrok. Sjoerd Idzinga is de overgebleven goalie.

Een andere eerder door Heerenveen vastgelegde versterking, de Litouwer Darius Pliskauskas gaat volgens Eurohockey.net komend seizoen spelen voor de Edinburgh Capitals in Schotland. Hij had eerder een try-out in Finland, maar daar werd hij afgetest.

Don Nicols, Hans Kroon, Justin Bekkering, Marco Postma, Kevin Bruijsten, Zahir Hup en Jolke Balt zijn vooralsnog de namen die bekend zijn voor de selectie van Heerenveen Flyers. Brian de Bruijn keert terug als hoofdcoach.