Tijgers logo 465x310

22 januari 200900:00

Door Joep Meijsen

Amstel Tijgers wisselt Winnik in

Amstel Tijgers heeft gebruik gemaakt van de regeling om nog een import in te mogen wisselen. De Zweedse verdediger Andreas Melin neemt de plaats in van de voor de rest van het seizoen uitgeschakelde Andrew Winnik.

De 21-jarige Melin speelde eerder dit seizoen voor Tranas, dat uitkomt op het derde niveau in Zweden. In 24 wedstrijden daar kwam hij niet tot scoren, maar nam hij wel vijftien assists voor zijn rekening. Ook liep hij tegen veertien strafminuten op. Melin is afkomstig uit dezelfde geboortestad als een andere tussentijdse versterking van Amstel Tijgers, Alexander Hult.

Tijgers denkt met Melin een waardige vervanger binnen te hebben gehaald voor de solide Winnik, die al geruime tijd aan de kant staat. Op het hoogste juniorenniveau in Zweden as hij in 2005-06 nog de verdediger met de meeste punten in de liga. Dat deed hij bij de traditionele Zweedse topclub Mora. Tot een doorbraak bij deze club kwam het echter niet, waardoor hij de afgelopen jaren uitweek naar verschillende kleinere teams in de derde divisie.

Melin is 1,85 meter groot en weegt 92 kilo. Zijn club in Zweden vindt het jammer dat hij vertrekt ondanks een doorlopend contract. De ploeg staat op dit moment vierde in Division 1E in Zweden.