14 oktober 200700:00

Amsterdam verslaat Geleen

Amstel Tijgers heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In de eigen Jaap Edenhal won de ploeg van Ron Berteling met 6-3 van Eaters Geleen. Amsterdam gaat nu samen met Tilburg aan de leiding in de bekercompetitie.

Het was vanavond duidelijk te zien dat de spelers van Geleen aan elkaar moeten wennen. Amstel Tijgers was de betere ploeg in de eerste periode en greep na vier minuren spelen de leiding. Ivy van den Heuvel opende de score voor de thuisploeg. Brian McGarry was vanavond Ă©Ă©n van de betere spelers aan Limburgse zijde. De teruggekeerde topscoorder van vorig seizoen gaf Lambert Keulen in de eerste periode de grootste kans. Met een slimme pass zette de Canadees zijn ploeggenoot vrij voor goalie Tim Knudsen. Keulen schoot de puck echter over het Amsterdamse doel.

Geleen leek nog twee keer dreigend voor Knudsen te komen maar de verdedigers Jochen Gross en uitblinker Jordi van Oorschot wisten knap de puck op het laatste moment te onderscheppen. Jordi van Oorschot verdubbelde de voorsprong in de tweede minuut van de tweede periode. De prima uitgespeelde goal viel tijdens de tweede powerplay van Amsterdam.

Drie minuten later maakte Marcel Kars het nog erger voor Geleen door zijn voormalig ploeggenoot Tomas Kalousek te verslaan in de korte hoek. De wedstrijd leek daardoor al vroegtijdig beslist maar Geleen bracht plotseling de spanning terug. Een minuut na de goal van Kars, maakte de Tsjech Jan Kentos er 3-1 van. In eerste instantie gaf scheidsrechter Sven Bergman aan dat de puck niet over de doellijn is geweest. Na protesten van de Limburgers keurde Bergman alsnog de goal goed.

De wedstrijd begon ook grimmiger te worden naarmate de tweede periode vorderde. Eerst botste Jamie Visser per ongeluk tegen goalie Tim Knudsen aan en daarna kregen Mike Gough en Michael Walling het met elkaar aan de stok. Beide spelers mochten tien minuten gaan afkoelen in de strafbank.

In de 37e minuut verkleinde Brian McGarry de achterstand tot Ă©Ă©n goal met een strak hard schot dat via de onderkant van de lat in het net belandde. Binnen een minuut herstelde Ritchie van Hulten de voorsprong van twee goals. Van Hulten reageerde oplettend op slecht uitverdedigen van Geleen en schoof de puck tussen de benen van Kalousek. Het jonge Brabantse talent maakte deze zomer de overstap vanuit Tilburg.

Halverwege de derde periode breidde David Deeves de voorsprong uit naar 5-2. Glen Baxk werd naar de strafbank gestuurd voor interference en Amsterdam wist binnen tien seconden al te profiteren van deze powerplay. Deeves rondde knap een mooie en snelle combinatie af tussen Paul Vincent en Alexander Schaafsma. Daarmee was de wedstrijd beslist ondanks de tweede treffer van Brian McGarry een minuut na de goal van Deeves. Uiteindelijk bepaalde Paul Vincent de eindstand vijf minuten voor tijd op 6-3.