Flyers andjelic coach

25 juli 200700:00

Door Joep Meijsen

Andjelic mag weer coachen

Alex Andjelic kan bij het begin van de nieuwe ijshockeycompetitie gewoon in de bank staan bij Heerenveen Flyers. De schorsing van de coach loopt na beroep af op 1 oktober, op tijd voor de competitiestart.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Andjelic ontving oorspronkelijk een straf die hem tot 1 november buiten de spelersbank zou houden en bovendien nog een maand voorwaardelijk. De schorsing schoot bij de Flyers helemaal in het verkeerde keelgat. 'Deze straf is buiten proportie. Bovendien wordt Alex met de voorwaardelijke straf het werken onmogelijk gemaakt. Hij hoeft de komende twee jaar maar met een vinger te zwaaien of hij heeft weer een maand schorsing aan zijn broek', zei Heerenveen-voorzitter Danny Micola von FĂĽrstenrecht eind juli tegen IJshockey.com.

Andjelic en andere mensen in Heerenveen waren rond de finaleserie tegen Tilburg woedend over de aanwijzing van scheidsrechters in de finale. Alle wedstrijden in de serie stonden onder leiding van Tilburgse scheidsrechters. De boosheid werd nog versterkt door het feit dat het eerste Tilburgse doelpunt in de laatste wedstrijd buiten de officiële speeltijd van de eerste periode werd gescoord. Andjelic werd uiteindelijk geschorst vanwege het schofferen van scheidsrechtersbaas Noud van Berkel.

Tijdens de eerste wedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, afgelopen zondag in Nijmegen, zat Andjelic op de tribune. De coaching in de bank werd verzorgd door Chris Eimers en Lester Arts. Het betrof overigens een mix-team van het eerste en tweede team van Flyers. Oud-international Eimers krijgt dit jaar de verantwoordelijkheid over het tweede team van Heerenveen.

De Leeuwarder Courant meldt overigens ook nog dat Sander Dijkstra is opgestapt bij Heerenveen omdat hij gebrouilleerd zou zijn met de coach.