Flyers andjelic profiel 0708

1 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Andjelic tekent bij Trappers

Alex Andjelic wordt hoofd jeugdopleiding bij Tilburg Trappers. Zijn taak wordt het verder professionaliseren van de jeugdopleiding en het opleiden van andere jeugdcoaches.

Dat maakt Trappers bekend. De 67-jarige Andjelic is de waarschijnlijk meest ervaren ijshockeycoach in Nederland. De afgelopen anderhalf jaar was hij de hoofdcoach van Heerenveen, ook runt hij zijn eigen ijshockeyschool in de zomer in Den Bosch en is hij als jaren betrokken bij de jeugdijshockeykampen van de bekende NHL-coach Roger Neilson in Canada.

Hij was als coach onder meer werkzaam op het hoogste jeugdniveau in Noord-Amerika en op het hoogste niveau in Duitsland en Zwitserland. In Nederland werkte hij het langst in Nijmegen, waar hij dit jaar de welpen en mini's onder handen blijft nemen.

Tilburg Trappers is ambitieus met de eigen jeugdopleiding. In 2009 moet in Stappegoor een extra trainingsbaan verschijnen die meer ijstijd kan bieden aan de jeugd. Andjelic begint op 4 augustus met zijn werk voor Tilburg Trappers. Hij zal zelf op het ijs staan bij jeugdtrainingen, betrokken zijn bij de jeugdklas van Tilburg en andere jeugdcoaches begeleiden.