24 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Baryshev belandt bij GIJS

De bij Den Haag geschrapte Aleksandr Baryshev heeft alweer een nieuwe club. De Finse Rus komt de rest van het seizoen uit voor GIJS Grizzlies uit Groningen.

De Finse Rus Aleksandr Baryshev speelde drie wedstrijden voor Den Haag dit seizoen. Afgelopen weekeinde deed hij al niet meer mee. Hij wordt in de selectie van coach Alan Jacob vervangen door de Slowaakse-Canadees Marek Babic.

De 23-jarige Baryshev vormt een versteviging van de defensie van Groningen, die met 36 tegengoals in vijf wedstrijden de meest gepasseerde is op het hoogste niveau in Nederland. Barshev is na Lucas Fransen de tweede import in de defensie van het team van hoofdcoach Andy Tenbult.

Baryshev speelde afgelopen seizoen voor Jeppis HT Pietarsaari in de lagere Finse liga, waar hij dertien doelpunten en dertien assists voor zijn rekening nam. Het was zijn tweede seizoen op dat niveau, nadat hij als jeugdspeler bij een andere Finse club heeft gespeeld.

Baryshev is afkomstig uit Moermansk in Rusland, maar beschikt ook over een Fins paspoort. De 1,86 grote en 93 kilo zware verdediger tekende de afgelopen twee seizoenen voor meer dan honderd strafminuten per jaar.