18 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Baryshev weg bij Grizzlies

Groningen heeft na luttele weken de Finse Rus Aleksandr Baryshev alweer weggestuurd. Eerder al stuurde Den Haag de verdediger de laan uit. Baryshev was door Groningen gehaald als versterking voor de defensie, maar presteerde in de praktijk onvoldoende.

Het vertrek van Baryshev wordt gemeld door TV Noord. Baryshev speelde negen wedstrijden voor Groningen, waarin hij twee assists op zijn naam bracht. Ook liep hij tegen dertig strafminuten op. In drie wedstrijden voor Den Haag eerder dit seizoen had hij Ă©Ă©n assist. Met zijn vertrek bij Groningen lijkt de Nederlandse loopbaan van Baryshev ten einde.

Groningen won tot nu toe dit seizoen pas twee wedstrijden, beiden van Nijmegen. De defensie van Grizzlies is daarbij de met afstand meest gepasseerde van Nederland. De afgelopen twee wedstrijdweekeinden kreeg de ploeg van Andy Tenbult bijna veertig doelpunten tegen. Groningen gaat mogelijk op zoek naar een vervanger voor de Rus. Lucas Franssen is nu de enige import van de Noordelijke eredivisionist.

Baryshev speelde afgelopen seizoen voor Jeppis HT Pietarsaari in de lagere Finse liga, waar hij dertien doelpunten en dertien assists voor zijn rekening nam. Het was zijn tweede seizoen op dat niveau, nadat hij als jeugdspeler bij een andere Finse club heeft gespeeld.

Baryshev is afkomstig uit Moermansk in Rusland, maar beschikt ook over een Fins paspoort. De 1,86 grote en 93 kilo zware verdediger tekende de afgelopen twee seizoenen voor meer dan honderd strafminuten per jaar. Het is niet bekend wat hij nu gaat doen.