Trappers vanschagen juich 3 6 150309

29 april 200900:00

Door Joep Meijsen

Bat en Vanschagen verlengen

Tilburg Trappers heeft de contracten met Daryl Bat en Casey Vanschagen verlengd. Beide spelers zijn al meerdere seizoenen actief voor de Brabantse ploeg.

Bat was vorig seizoen met 24 goals en 34 assists in 45 wedstrijden de nummer vijf op de topscorerslijst voor Trappers. Voor de in Orillia in Ontario geboren speler wordt het zijn vierde seizoen in dienst van Trappers. De 28-jarige forward speelde tot nu toe 135 wedstrijden, waarin hij 190 punten verzamelde.

International Casey Vanschagen gaat zelfs zijn zevende seizoen in het shirt van Tilburg in. De 29-jarige Nederlandse Canadees is sinds afgelopen jaar recordhouder in strafminuten bij de Brabantse ploeg. Hij onttroonde met zijn 1148 strafminuten Marco Donders. Vanschagen is bij Tilburg ook een belangrijke speler op de powerplay. In 51 wedstrijden pakte hij vorig jaar tien goals en 29 assists mee, alsmede 185 strafminuten, vrijwel allemaal in het tweede deel van de competitie.

Trappers maakte eerder de komst van Robbert Marcelis en het verlengen van Ian Meierdres bekend. Daar staat tegenover dat Jeffrey van Iersel, Bob Teunissen en Diederick Hagemeijer de club gaan verlaten. De overgang van laatstgenoemde is nog omstreden, aangezien hij in januari een tweejarige overeenkomst met Tilburg tekende. Volgens zijn nieuwe club Eindhoven is er echter ruimte in het contract voor vertrek voor de 21-jarige aanvaller.