19 januari 200700:00

Belangrijke winst Flyers

Heerenveen Flyers pakte vrijdagavond de belangrijke winst in de zes puntenwedstrijd tegen Nijmegen Emperors. Garrett Winder had twee goals in de 5-7 zege in het Triavium. Jake Brenk had assists op vier van de vijf goals van Nijmegen.

Het was een matige, maar doelpuntrijke wedstrijd in Nijmegen tussen twee teams die in punten gelijk stonden op de ranglijst. Matig keeperswerk, vooral aan Nijmeegse kant, droeg bij aan de oplopende score in ontmoeting. De vele straffen voor minimale vergrijpen hielpen ook niet bij de entertainmentwaarde van de wedstrijd. Nijmegen scoorde twee van de vier goals met twee man meer op het ijs.

Een leep schot van Jacco Landman vroeg in de wedstrijd bracht Heerenveen op voorsprong. Het was de eerste treffer voor de voormalige international sinds zijn terugkeer bij de Flyers. Hij loopt na zes wedstrijden wel op een gemiddelde van een goal per wedstrijd. Andrey Levitin profiteerde later in de periode van een powerplay voor de 0-2.

Straffen tegen Jonas Carlenius en Justin Bekkering leverden Nijmegen een ruime powerplay op, die door Andreas Lof keurig werd afgemaakt. Lang kon Nijmegen niet genieten van deze treffer. Garrett Winder scoorde twee keer in drie minuten tijd om de voorsprong van de Flyers verder te verruimen. Doelman Niemela ging vooral bij de tweede treffer niet vrijuit.

Huub Verdonschot deed nog iets terug namens Nijmegen, terwijl een nieuwe powerplay met twee man meer in het begin van de derde periode zelfs tot de aansluitingstreffer leidde. Anders Dahlin prikte de puck van dichtbij binnen op een assist van Verdonschot.

Flyers bood Nijmegen echter nooit de kans helemaal terug te komen in de wedstrijd. Ook deze keer sloeg Heerenveen binnen twee minuten weer toe. Hans Kroon scoorde de goal. Een mooi schot over de rechterschouder van Kelly Shields van Bob Teunissen bracht Nijmegen weer dichterbij, maar Marco Postma en Brian Ballman gooiden de wedstrijd op slot met de vierde en vijfde treffer in de eerste acht minuten van de derde periode.

Erik Tummers bracht Nijmegen nog terug tot op twee goals, maar tot een slotoffensief kwam het niet meer. Door de zege klimt Heerenveen op de ranglijst naar de vierde plaats. De Friezen vervolgen het seizoen zaterdagvond in eigen huis tegen Geleen, terwijl Nijmegen op bezoek mag in Amsterdam.