BEL tim vos actie

10 april 200900:00

Door Remco

Belgie ligt nog steeds op koers

België is nog één zege verwijderd van promotie naar Division I. De zege zal dan wel moeten komen tegen topfavoriet Zuid-Korea. Zoals verwacht bleven beide ploegen ook in hun vierde wedstrijd ongeslagen.

Zondagmiddag om 15.30 zal de topper tussen België en Zuid-Korea worden gespeeld in de hoofdstad van Bulgarije. De twee ploegen zijn oppermachtig gebleken in de poule en hebben beide de volle acht punten uit vier wedstrijden. Het doelsaldo zegt genoeg over de spanning tot nu toe. De Koreanen hebben 43 goals voor en 8 tegen, de Belgen doen het ook sterk met 29 goals voor en slechts zes tegendoelpunten.

In de vierde wedstrijd nam België het op tegen ijshockeydwerg Mexico. De teller bleef voor België steken op 1-9 in het Winter Sports Palace in Sofia. De wedstrijd stond onder leiding van Jean-Paul de Brabander die vooral in de eerste periode corrigerend moest optreden. De Brabander stuurde twee man met een game misconduct van het ijs waaronder de Belg Lorenz Sneyers die daardoor de cruciale wedstrijd tegen Korea moet missen.

Routinier Tim Vos werd overigens met drie treffers de topscoorder aan Belgische zijde. Ook Vincent Morgan was weer trefzeker met twee doelpunten. Verder wist ex-Eater Brian Kolodziejczyk zijn eerste treffer te noteren op een wereldkampioenschap. Korea won op vrijdag met 15-0 van het altijd lastige Zuid-Afrika.

Het is dan ook geen verrassing dat de Koreanen ook goed scoren als het gaat om statistieken. Tae-An Kwon is met zeven goals en zeven assists de speler met de meeste punten. De hoogst genoteerde Belg is Bjorn Nuyts op de vierde plaats met vier goals en zes assists. Bjorn Steijlen is tot nu toe de goalie met het beste savepercentage. De voormalig goalie van Geleen leidt dat klassement met een percentage van 92,68 procent.