Trappers begin 0708

21 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Bergin blijft een Trapper

Verdediger Tony Bergin heeft zijn contract met Tilburg Trappers verlengd. De geboren Canadees had afgelopen jaar vijf goals en vijf assists in dertig wedstrijden.

De 34-jarige verdediger kwam december vorig jaar naar Trappers, dat toen al langere tijd op zoek was naar versterking op de blauwe lijn. Bergin is een zogenoemde verdedigende verdediger. Zijn solide spel werd vooral in de play-offs telkens door coach Larry Suarez geprezen.

Bij de presentatie van het team in juni had Trappers al aangegeven dat Bergin zou blijven, maar blijkbaar is dit nu definitief.

Bergin had er voor zijn komst naar Trappers al enkele seizoenen op zitten in Europa. De laatste drie jaar was hij actief voor Morzine-Avoriaz uit de Franse liga, daarvoor speelde hij in Zweden en de lagere Amerikaanse profcompetities. Op collegeniveau was hij nog enige tijd een teamgenoot van Doug Stientra.

Trappers kreeg vorige week te maken met het vertrek van verdediger Bjorn Willemse naar Frankrijk. Ook wacht het team nog op definitief uitsluitsel van topscorer Doug Stienstra over het al dan niet voortzetten van zijn ijshockeyloopbaan in Nederland. In Billy Thompson, Matt Smith en Taggart Desmet werden drie nieuwe imports aangetrokken. Daryl Bat en Don Nichols verlengden hun overeenkomst.