Potm okt07 bernakevitch

14 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Bernakevitch top in oktober

Brendan Bernakevitch is de RBK/IJshockey.com Hockey Player of the Month voor oktober. De aanvaller van Tilburg werd afgelopen zondag na afloop van de wedstrijd tegen Groningen gehuldigd.

IJshockey.com kiest in samenwerking met RBK Hockey voor het tweede seizoen op rij maandelijks de beste speler. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij RBK-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van RBK hockey, stelt deze prijs ter beschikking.

Bernakevitch is niet de eerste Tilburger die deze prijs wint. Vorig seizoen ontvingen Dave Bonk en Peter van Biezen de prijs. Ook de dit seizoen van Heerenveen naar Tilburg overgestapte Don Nichols mocht de cheque al een keer in ontvangst nemen. Brendan Bernakevitch bleef in oktober Marcel Bruinsma van Den Haag, Paul Vincent van Amsterdam en Benjamin Finkenrath van Nijmegen nipt voor.

De aanvaller van Tilburg Trappers maakte in oktober zijn debuut in de Nederlandse competitie, waarin hij en zijn ploeg de hele maand doorkwamen zonder nederlaag, waarbij het team ook nog de volgende ronde van de Continental Cup bereikte. Hij scoorde ook drie keer in de wedstrijd om de Ron Berteling Schaal aan het begin van het seizoen. Alleen Brian McGarry van Geleen heeft dit seizoen al meer doelpunten op zijn naam dan de vijftien van Bernakevitch.

De uit Regina in Saskatoon afkomstige forward studeerde af aan Harvard University, speelde een seizoen in de American Hockey League en afgelopen seizoen voor South Carolina Stingrays in de ECHL.