30 december 200600:00

Brenk breekt Eaters

Jake Brenk kende een droomrentree in de formatie van Nijmegen. De Amerikaanse aanvaller bekroonde zijn terugkeer in de Keizerstad met twee goals en een assist in de 6-3 zege van Nijmegen in de wedstrijd tegen Geleen.

Nijmegen bleek afscheid te hebben genomen van verdediger Tobias Jensen, die was ingeruild voor Brenk. Bij de Nijmegenaren ontbrak ook aanvaller Mikael Sjostrom, die met griep op bed lag. Geleen trad aan zonder de geblesseerde Lamonte Polet, die in afwezigheid van de ook al zieke Dave Hyrsky de coaching voor zijn rekening nam aan Geleense kant.

In een aantrekkelijke, snelle wedstrijd pakte Nijmegen al vroeg het voordeel. Tijdens de eerste de beste powerplay pikte Erik Tummers de puck keurig op tijd op na een schot van Anders Dahlin. Even later was het de beurt aan Ari Katavisto om de puck langs Casper Swart te schieten. Emperors speelde energiek ijshockey en had duidelijk het initiatief in de wedstrijd.

Tijdens een powerplay vlak voor het pauzesignaal kreeg Brad McDonald echter alle ruimte om Eaters in de wedstrijd te houden. Een straf tegen Brian McGarry bood Nijmegen vroeg in de tweede periode de kans de voorsprong uit te breiden. Jake Brenk greep deze mogelijkheid met beide handen en schoot vanuit een lastige hoek binnen voor de 3-1.

Een controversieel moment bracht Eaters terug in de wedstrijd. Een snoeihard schot van Lambert Keulen kwam keihard terug uit het doel. Scheidsrechter V.d. Waarden gebaarde in eerste instantie 'no goal', maar werd een minuut later door zijn linesman gecorrigeerd. Fotobewijs in de pauze wees uit dat de toegekende treffer terecht was.

Het bracht Nijmegen echter behoorlijk van slag en amper een halve minuut later was het weer gelijk. Een keurige combinatie tussen Steve Farrer en Brian McGarry werd keurig afgerond door laatstgenoemde.

Emperors gaf zich echter niet gewonnen. Op de powerplay was het wederom Jake Brenk die de wat later de game-winning goal bleek te zijn voor zijn rekening nam. Een paar minuten later, wederom op de powerplay, leek hij zelfs een hattrick op zijn naam te brengen met een vlammende kogel vanaf de blauwe lijn. De puck bleek echter nog te zijn getoucheerd door Anders Dahlin.

John Versteeg zorgde voor de slagroom op de taart met zijn derde empty net goal in drie weken. Voor Geleen was het de eerste nederlaag in de competitie. Nijmegen nam sportieve revanche voor de uitschakeling in de beker door de Limburgers en klom door de zege naar de derde plaats op de ranglijst.