2 februari 200700:00

Door Joep Meijsen

Brenk verlengt contract

Jake Brenk speelt ook volgend seizoen bij Nijmegen Emperors. De Amerikaanse aanvaller heeft daarover overeenstemming bereikt met het bestuur van de Nijmeegse eredivisionist. Brenk is de eerste speler die is vastgelegd voor volgend jaar.

Dat meldt dagblad De Gelderlander vanmorgen. Begin deze week ontstond er onrust in Nijmegen door uitspraken van voorzitter Verdonschot dat het niet zeker is of er volgend jaar nog op het hoogste niveau kan worden gespeeld in de Keizerstad. Bestuurslid en commercieel-directeur Jan Driessen: 'We gaan zeker volgend jaar door met een ploeg op het hoogste niveau.

Het verlengen van het contract van Brenk is de eerste stap naar de formatie van een nieuw team. Daarnaast wordt de komende periode met de andere spelers gesproken over het komende seizoen. 'We zijn met verscheidene sponsoren in gesprek, inclusief een hoofdsponsor. We willen ook snel met de spelers gaan praten. Maar voorlopig staat alles in het teken van het halen van de play-offs dit jaar', aldus Driessen in de krant.

Brenk werd in december teruggehaald naar Nijmegen om de moeizaam draaiende ploeg op gang te helpen. In elf wedstrijden is hij al goed voor zes goals en dertien assists. Door twee overwinningen deze week blijft Emperors in de race voor een plek in de play-offs. Vanavond speelt Nijmegen de belangrijke wedstrijd tegen koploper Geleen.