NHL marty brodeurb 0809

19 maart 200900:00

Door [email protected]

Brodeur schrijft geschiedenis

De NHL heeft er een icoon bij. Martin Brodeur heeft het record van Patrick Roy verbeterd. De doelwachter heeft na de 3 - 2 overwinning van de New Jersey Devils tegen de Chicago Blackhawks maar liefst 552 overwinningen in de NHL op zijn naam staan.

t seizoen kwam de 36-jarige goalie ijzersterk terug na zijn blessureleed. Hij moest 50 wedstrijden missen dit seizoen, maar toonde geen tekenen van vormverlies na zijn terugkeer tussen de palen. Na zijn terugkeer won de ploeg uit New Jersey acht van de tien wedstrijden. Bovendien wonnen de Devils hun laatste tien thuisduels. De ploeg uit New Jersey heeft zelfs nog steeds uitzicht om de leiding over te nemen van de Boston Bruins in de Eastern Conference. In Newark wordt zelfs al gesproken over een gooi naar de Stanley Cup.

De goalie was natuurlijk enorm blij na zijn 552e overwinning. ‘Het was een spannende avond. Ik ben blij dat het achter de rug is. Het was hectisch de laatste dagen. Het was een geweldige avond en een geweldig onthaal door de fans', aldus Brodeur (filmpje).

Ook Brodeur's teamgenoten waren duidelijk ten opzichte van hun goalie. ‘Hij is de beste goalie in de wereld en niemand kan daar iets van zeggen', liet verdediger Colin White optekenen na de wedstrijd. Bovendien kan de keeper zijn record nog wat scherper zetten. In zijn huidige vorm kan hij nog jaren mee. De kans dat een andere keeper dit record zal verbeteren is dan ook erg klein.

De ervaren Canadees kan zich nu richten op het volgende record dat binnen handbereik is. Het record van meeste shut outs in de NHL. Brodeur heeft er inmiddels 100 op zijn naam staan. Drie minder dan de 103 van medelegende Terry Sawchuk. Met nog negen wedstrijden te gaan voor het einde van het reguliere seizoen is dat zelfs dit seizoen nog mogelijk.

c8927664-d049-460c-8a89-839df8a54592-c89