Nl bruijsten schaatst 0708

5 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Bruijsten naar Duitsland

Kevin Bruijsten vertrekt bij Amsterdam. De aanvaller heeft onderdak gevonden bij Moskitos Essen in Duitsland dat gaat uitkomen op het vierde niveau. Ook Ritchie van Hulten vertrekt uit de hoofdstad, hij keert terug naar Tilburg.

De overgang van Bruijsten is opmerkelijk, omdat Amsterdam ruim twee maanden geleden al bekendmaakte dat de aanvaller zijn contract had verlengd. Volgens het persbericht van Essen stond er in het contract van Bruijsten echter een ontsnappingsclausule die een overgang naar het buitenland mogelijk maakte.

De familie Bruijsten heeft een nauwe band met Essen. De jongere broer van Kevin, Mitch, speelde er jarenlang, terwijl Kevin zelf er in het verleden verschillende keren heeft meegetraind. De 21-jarige aanvaller kende een goed seizoen bij Amsterdam. In 37 wedstrijden nam hij vijftien goals en 22 assists voor zijn rekening voor gemiddeld bijna een punt per wedstrijd.

Moskitos Essen speelde afgelopen jaar nog in de tweede Bundesliga in Duitsland, maar moet vanwege financiële problemen een forse stap terug doen. Met een grotendeels uit jongere, Duitse spelers samengestelde selectie gaat het team nu spelen in de regionalliga Noordrijn-Westfalen, het vierde niveau in eigen land.

Het verblijf van Ritchie van Hulten in Amsterdam duurde slechts één seizoen. In 34 wedstrijden pikte hij twee goals en drie assists op. Begin juni was Ritchie een week op proef bij de Sioux City Musketeers in Amerika meldt de website van Trappers.

'Maar daar hoorde ik niets meer van', licht Van Hulten toe. 'En omdat ik aan het laatste jaar ga beginnen van mijn studie aan het ROC in Tilburg, ben ik maar wat blij, dat Trappers mij deze kans biedt. Het gesprek met Cees Oerlemans duurde dan ook niet zo lang.'