6 juni 200700:00

Door Joep Meijsen

Bruijsten tekent bij Tijgers

Kevin Bruijsten stapt over van Heerenveen naar Amsterdam. De international geeft aan toe te zijn aan een nieuwe club en nieuwe coaches. Neo-international Ivy van den Heuvel blijft nog een jaar bij de bekerwinnaar.

Dat heeft Amsterdam bekendgemaakt. Bruijsten speelde de afgelopen twee seizoenen in Friesland. In 44 wedstrijden kwam hij dit seizoen tot dertien goals en achttien assists. De zoon van oud-international Jan Bruijsten maakte zijn debuut drie jaar geleden in Nijmegen.

Bruijsten verwacht deze zomer zijn CIOS-opleiding af te ronden in Heerenveen en verhuist daarna terug naar zijn geboortestad Nijmegen. 'Bij Amsterdam verwacht ik met Tommie Hartogs en Ron Berteling als coaches nog veel te kunnen leren. Ik zie het voor mijzelf als een uitdaging om ook bij Amsterdam een plaats te veroveren in Ă©Ă©n van de sterke lijnen', motiveert Bruijsten zijn overstap.

Ivy van den Heuvel beleefde vorig jaar bij Amsterdam zijn doorbraak in de eredivisie. De bij Tilburg Trappers opgeleide Bosschenaar kreeg veel ijstijd in de hoofdstad en werd beloond met selectie voor het wereldkampioenschap in China. Aangezien Leo van den Thillart zijn loopbaan heeft beëindigd, moet hij komend seizoen wel in zijn eentje de reizen naar Amsterdam afleggen.

Eerder al verlengde Amsterdam het contract met sterspeler Paul Vincent. Aanvaller Jamie Schaafsma tekende onlangs een overeenkomst in Italië en zal dus niet terugkeren bij de club die vorig jaar zowel de nationale beker als de Challenge Cup binnensleepte.