27 oktober 200700:00

Door [email protected]

Bruinsma breekt Flyers

HYS Den Haag boekte zaterdag in Heerenveen een knappe 0-3 uitzege. Marcel Bruinsma, voor het seizoen nog afgekeurd door Heerenveen, scoorde drie doelpunten voor Den Haag.

Het was voor de Flyers de eerste thuiswedstrijd in Thialf dit seizoen. De ploeg had vanwege voorstellingen van Holiday on Ice in Thialf uit moeten wijken naar de ijsbaan in Leeuwarden. Zo'n 750 fans kwamen opdagen om de verrichtingen van de lokale ploeg te bekijken.

Den Haag kwam in de eerste periode goed uit de startblokken. Heerenveen had moeite om kansen te creëeren, waar HYS tot meerdere, goed opgezette aanvallen kwam. Flyers goalie Tim Kelleher wist zijn ploeg met enkele prima reddingen in de eerste periode echter nog in de wedstrijd te houden.

Marcel Bruinsma wist in het begin van de tweede doorgang voor het eerst Kelleher te passeren voor de 0-1. Opvallend is dat in de hele tweede periode geen enkele straf werd uitgedeeld door scheidsrechter Ruud van Baast.

De 0-1 stand bleef lang op het bord staan. Iets meer dan vijf minuten voor het einde soleerde Marcel Bruinsma echter door de Flyers-verdediging om ook fraai af te ronden.

Coach Alex Andjelic probeerde met goalie Kelleher van het ijs nog een aansluiting te forceren, maar kreeg de deksel op de neus. Bruinsma wist de puck in het lege net te werken en volmaakte zo zijn hattrick.

Heerenveen moest het nog steeds doen zonder de broertjes McCarthy en verdediger John Gordon. Andri Salomonson en James Easter assisteerden op alle Haagse treffers. HYS klimt door de winst, en het verlies van Amsterdam, naar de tweede plek in de bekercompetitie. Heerenveen zakt naar de vijfde plek, nipt buiten de posities die recht geven op deelname aan de halve finales om de beker.