16 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Bulldogs pletten Trappers

Lamonte Polet en Simon de Wit hadden ieder twee goals voor Amsterdam Bulldogs die in wat voorlopig de laatste thuiswedstrijd was met 9-1 over Tilburg Trappers heen walsten. De enige Tilburgse treffer kwam op naam van de Rus Stanislav Nazarov.

Bij Tilburg Trappers stond Scott Kirton voor het eerst op de sheet, maar ontbrak Peter van Biezen vanwege ziekte. De formatie uit Tilburg kwam al vroeg op achterstand toen Tony Demelinne zijn tweede treffer van het seizoen scoorde op aangeven van Doug Stienstra en ex-Trapper Leo van den Thillart.

Op dat moment zag het er niet naar uit dat Tilburg met de staart tussen de benen de bus naar huis zou moeten nemen. Andri Salomonson werd voor twee minuten naar de strafbank gestuurd. Amsterdam hield bijna de hele powerplay stand, maar terwijl de jonge forward al stond te trappelen bij het deurtje viel de treffer alsnog via een schot van Stanislav Nazarov op aangeven van Joep Andries.

Dat Amsterdam de eerste periode alsnog met een voorsprong wist af te sluiten was te danken aan de snelle Nederlands-Canadees Mark Bultje. Met Lamonte Polet op de strafbank wegens een crosscheck werd hij door Tommie Hartogs in stelling gebracht en schoot ruim twee minuten voor het eerste rustsignaal de 2-1 binnen.

In de tweede doorgang greep Amsterdam definitief de controle, daarbij geholpen door twee powerplays. Eerst schoot Simon de Wit raak op aangeven van Tommie Hartogs met Jeffrey van iersel op de strafbank, daarna kogelde Lamonte Polet raak op aangeven van Trevor Sherban met Justin Bekkering in de 'sin-bin'. Toen Jason Smith er halverwege de wedstrijd 5-1 van maakte, was het afwachten hoe hoog de overwinning zou uitvallen.

Marcel Kars, Tommie Hartogs, Simon de Wit en Lamonte Polet slaagden er allemaal in om doelman Martin Trommelen nog te passeren. Voor Amsterdam was het de tweede zege in drie wedstrijden, vorige week werd thuis al van Nijmegen gewonnen. Tilburg leed de tweede nederlaag op rij, na het verlies na penaltyshots tegen Heerenveen vorige week.

Amsterdam werkt zijn laatse wedstrijd voorlopig aankomende zondag af in Geleen. Die wedstrijd begint om 19.00 uur. Tilburg Trappers krijgt zondag Nijmegen Emperors op bezoek. De eerste face-off van deze wedstrijd staat ook voor 19.00 op het programma.