14 november 200600:00

Door [email protected]

Bus Eaters-jeugd hersteld

Midden oktober werd de spelersbus van de jeugdafdeling van Smoke Eaters Geleen door vandalen vernield en geplunderd. IJshockey.com bekijkt hoe de club deze flinke tegenslag met creativiteit en lokale inzet overkwam.

Een stel vandalen leefde zich in een oktobernacht uit op de geparkeerde spelersbus. De schade was enorm. Niet alleen was de bus van binnen en buiten flink beschadigd, alle waardevolle spullen, waaronder een TV met DVD speler, waren verdwenen. 'Als zoiets gebeurt weet je het al: van de verzekering hoef je weinig te verwachten', zegt Smoke Eaters bestuurslid Marlies Goessens.

De schade liep in de duizenden euro's, een flink bedrag voor een jeugdsectie met een klein budget. Maar de club ging niet bij de pakken neerzitten en startte een aantal aardige initiatieven om het benodigde geld op tafel te krijgen.

'Tijdens de eredivisie wedstrijd tussen Geleen en Tilburg hebben we een loterij gedaan', zegt Goessens. 'Die bracht ons in totaal euro 750,- op. Daarnaast hebben we op een zaterdagavond een uurtje sponsorschaatsen gedaan. Daaraan werkten de spelers van het eerste team en de kinderen van Smoke Eaters mee. Dat bracht nog eens euro 1.500,- in het laatje.' Textieldrukker MPJ besloot door het voorval een extra sponsorbijdrage aan de stichting te schenken. 'Daar konden we weer een TV en DVD speler van kopen.'

Maar er waren naast de financiële bijdragen ook persoonlijke initiatieven. 'Lambert Keulen senior heeft samen met transportbedrijf Langen drie dagen aan de bus gewerkt om deze weer rijklaar te maken', zegt Goessens. 'Zij zorgden er ook voor dat de bus van een nieuwe tachograaf voorzien werd en dat deze geijkt werd.' Inmiddels is de bus weer helemaal gereed voor gebruik door de jeugdafdeling.

De dankbaarheid van het bestuur bij zoveel inzet is duidelijk. 'Zonder al die mensen hadden we het nooit gered.' En zo krijgt een verhaal dat vervelend begon toch een positief staartje.