Hys caig close 1112

16 juli 201213:13

Door [email protected]

Caig vertrekt naar Italië

TJ Caig zal het komende seizoen uitkomen in de Italiaanse Serie A2, het tweede niveau in dat land. De Haagse topscorer van afgelopen seizoen heeft een contract getekend bij de Broncos uit Sterzing.

Daarmee komt een einde aan het tweede verblijf van Caig in Nederland. De 31-jarige Canadees was in 2005-06 voor het eerst te zien op de Nederlandse ijsbanen. Met 57 doelpunten en 47 assists leidde hij Nijmegen Devils toen naar een zeer verrassend kampioenschap. De seizoenen erna speelde hij in Duitsland, Frankrijk en Amerika.

In 2010 keerde de aanvaller terug naar Nederland. In zijn eerste seizoen bij Den Haag eindigde alleen lijngenoot Phil Aucoin met 145 punten hoger dan Caig (126). Het team won dat jaar de landstitel en de North Sea Cup. Afgelopen jaar was Caig met 120 punten weer topscorer en pakte Den Haag de beker en de North Sea Cup. De landstitel ging toen echter in vijf wedstrijden naar Geleen.

Bij Sterzing komt Caig terecht bij een ambitieuze club. De Broncos werden in de afgelopen vier seizoenen twee keer kampioen van de Serie A2, het één-na-hoogste niveau in Italië. In 2010-11 promoveerde de ploeg naar de Serie A, maar afgelopen jaar daalden de Broncos direct weer af.

Caig is na de Italiaans-Canadese goalie Charles-Albert Corsi de tweede import die is aangekondigd bij Sterzing. In 2008-09 speelde Tilburg Trappers verdediger Pippo Limnell Finocchiaro al voor hetzelfde team. Ook voormalig Flyer en Eater Casey Bartzen kwam in 2007-08 een aantal wedstrijden voor de Broncos uit.

Sterzing ligt in het uiterst noordelijke puntje van Italië, op de grens van Oostenrijk. Het merendeel van de bevolking in dit gebied is Duitstalig. De Italiaanse naam voor Sterzing is Vipiteno.