20 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Canadees voor Grizzlies

Groningen heeft de selectie uitgebreid met de 23-jarige Canadees Noel Coultice. De verdediger heeft een verleden in de OHL en speelde de laatste vijf seizoenen in de Canadese universiteitscompetitie.

Coultice is afkomstig uit Pickering in Ontario. Hij speelde in totaal 2,5 seizoen voor Erie Otters in de Ontario Hockey League, waarbij hij onder meer een teamgenoot was van de vorig jaar voor Nijmegen Devils uitkomende Mike Rice. Het seizoen 2002/03 was zijn enige volledige jaar bij de ploeg. In 66 wedstrijden verzamelde hij toen drie goals en vijf assists, gekoppeld aan 43 strafminuten.

Met nog speeljaren over in de OHL stapte Coultice halverwege het seizoen 03-04 over naar Dalhousie University, waar hij de afgelopen vijf seizoenen actief was. Twee jaar geleden had hij daar zijn statistisch beste jaar met een goal en vijf assists in 28 wedstrijden. Het betreft een linksschietende speler. Coultice is na doelman Mathieu Blanchard en Nick Pomponio de derde import voor Groningen voor het komende seizoen.

Groningen maakte tevens bekend dat oud-speler Henk Göbel als assistent aan de trainersstaf wordt toegevoegd. Göbel gaat de nieuwe coach Sergei Yashin helpen bij zijn taak.