Hys logo 465x310

5 augustus 200900:00

Door Joep Meijsen

Canadese back-up voor HYS

Den Haag heeft de 20-jarige Canadese doelman Jonathan Jobin vastgelegd. De doelman kwam afgelopen jaar onder meer uit voor Nainamo Clippers in de BCHL.

Daarmee heeft Den Haag een opvolger vastgelegd voor de naar Amsterdam vertrokken Casper Swart. Den Haag is daarmee waarschijnlijk de enige ploeg in de eredivisie die met een import goalie-duo gaat werken. Eerder al legde de regerende landskampioen Tim Knudsen vast. General Manager Rene van der Kooij: ‘Natuurlijk wil Hijs ook liever een goalie uit eigen land als back-up, echter met een eerste goalie die nog wel eens geblesseerd is en gezien de mogelijkheden van deze jonge goalie zou het ook best kunnen zijn dat we een jonge, goedkope sterke eerste goalie voor de toekomst in huis hebben gehaald.'

Den Haag kwam Jobin op het spoor via Doug Mason. Zijn zoon en Nederlands international Steve Mason kwam afgelopen jaar uit voor Nainamo. Daar kwam Jobin halverwege het afgelopen jaar via een trade binnen. Hij keepte in totaal zestien wedstrijden, waarvan er vijf gewonnen werden. Zijn savepercentage was .880. In de play-offs kreeg zijn collega-doelman Evan Smith de voorkeur. Jobin speelde eerder voor La Ronge in de SJHL. Beide liga's zijn één niveau onder de bekendere WHL en gelden vooral als opleidingsliga voor spelers die naar het Amerikaanse college-ijshockey willen.