Capitals vs Chiefs 181111

7 september 201218:24

Door Joep Meijsen

Capitals heeft al driekwart binnen

Amsterdam Capitals heeft al bijna zestigduizend van de benodigde tachtigduizend euro aan toezeggingen binnen om de club te redden. Aan de hand daarvan heeft het team drie extra dagen gekregen om een doorstart te bewerkstelligen.

Dat meldt coach Ron Berteling op zijn Facebook-pagina. 'Na 72 uur staat de teller op 59.565 euro. Op basis van de resultaten en de ijzers die we nog in het vuur hebben hebben we 3 dagen uitstel gekregen', schrijft het Nederlandse ijshockeyicoon. 'De kans van slagen wordt dus met het uur groter. Blijf er dus voor knokken en onze berichten delen; kijk vrienden en familie nog een keer lief aan. '

De bijdragen komen van verschillende kanten. Zo heeft de selectie van landskampioen Geleen Eaters gecollecteerd voor Amsterdam en hebben ook de scheidsrechters en linesmen een bijdrage geleverd. Daarnaast hebben een groot aantal particulieren en bedrijven een geldbedrag toegezegd. De stichting achter IJshockey.com heeft een bedrag van vijfhonderd euro beschikbaar gesteld aan de organisatie.

De operatie loopt nog door tot dinsdag. Voor de zekerheid vermeldt Berteling nog een keer de manier waarop gedoneerd kan worden. "ABN AMRO rekening nummer.: 576827789 t.n.v. Ron Berteling omschrijving "voorschot sponsoring Amsterdam IJshockey", mocht het bedrag niet gehaald worden, dan wordt het bedrag weer netjes teruggestort. Elk bedrag is welkom", aldus de coach van de Amsterdam Capitals.