21 februari 200800:00

Door Joep Meijsen

Carras aan roer bij Grizzlies

Groningen heeft Herman Carras voor de rest van het seizoen aangesteld als hoofdcoach. De oud-speler is alweer de vierde coach van de Groningers dit seizoen en krijgt als opdracht de ploeg door enkele vriendschappelijke wedstrijden tegen Amsterdam en Nijmegen te gidsen.

ngen moest op zoek naar een nieuwe technische baas omdat afgelopen weekeinde afscheid is genomen van de imports en daarmee ook van Mark Allen, die de afgelopen periode als coach op de sheet stond. ngen begon het seizoen met Andy Tenbult en had ook nog korte tijd Alan Jacob voor de groep staan. Carras speelde 17 jaar voor ngen en maakte deel uit van de enige kampioensploeg van de stad.

Amsterdam, ngen en Nijmegen spelen de komende weken nog een aantal vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar. Om kosten te besparen betreft het geen wedstrijden in NIJB-verband, daarnaast worden de wedstrijden zonder imports afgewerkt. Uitzonderingen zijn de Nederlands-Canadese internationals van Amsterdam, Juha Kaari van ngen en Benny Musga bij Nijmegen.

De uitslagen worden niet verwerkt in de seizoensstatistieken.

Wedstrijdschema

29/2 Nijmegen - Amsterdam
01/3 ngen - Nijmegen
08/3 Amsterdam - ngen
14/3 Nijmegen - ngen
15/3 ngen - Amsterdam
22/3 Amsterdam - Nijmegen