6 juli 200700:00

Door Joep Meijsen

Chad Euverman naar Tours

International Chad Euverman maakt de overstap van Amsterdam naar Frankrijk. De Nederlandse-Canadees heeft een contract ondertekend bij de op het hoogste niveau uitkomende club Tours.

Euverman kwam afgelopen seizoen op de valreep voor de play-offs over van het Italiaanse Future Bolzano naar Amsterdam, na de uitschakeling van de Italiaanse club voor de post-season in de tweede liga in Italië. Euverman was speelgerechtigd voor de play-offs als vervanger van de vlak voor Kerstmis vertrokken Kaj Kallarsson. Met Euverman in de gelederen werd Amsterdam in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld door de latere kampioen Tilburg Trappers. Eerder speelde Euverman voor Geleen en Heerenveen.

Tours werd vorig jaar kampioen in de eerste divisie in Frankrijk en promoveert naar het hoogste niveau. De club zegt op de eigen website blij te zijn met de komst van Euverman. ‘Het is een defensief ingestelde aanvaller met veel ervaring in zijn loopbaan bij de nationale ploeg. Ik ben blij dat zijn overgang naar Tours rond is en zie hem als een duidelijke versterking voor onze ploeg', zegt coach Robert Millette van de Zwarte Duivels.

Amsterdam verloor eerder al de diensten van international Jamie Schaafsma, die samen met Brad Smulders onderak vond bij het Italiaanse Fassa. Paul Vincent verlengde zijn contract met Amsterdam wel, terwijl Kevin Bruijsten en Ritchie van Hulten van respectievelijk Heerenveen en Tilburg overstappen naar Amstel Tijgers.