Hijs Jozef Cierny

3 januari 200900:00

Door Joep Meijsen

Cierny helpt Hijs naar de kop

Nieuwkomer Jozef Cierny had een goal en een assist in zijn debuut voor Den Haag, dat een eenvoudige zege op Groningen boekte. Omdat Tilburg Trappers in eigen huis een puntje liet liggen tegen Amsterdam, klimt Den Haag nu naar de koppositie, puntgelijk met Trappers.

Hijs Den Haag - Groningen Grizzlies

Met Casper Swart als startende goalie had Den Haag vrijdagavond geen kind aan Groningen. Binnen drie minuten stond Hijs met 3-0 voor, een marge die de ploeg in de rest van de wedstrijd niet meer uit handen zou geven. De ploeg verwelkomde John Hecimovic terug in de opstelling, maar Wade Davis, Matt Reid, Jan Bohac en natuurlijk Jan Jaap Natte ontbraken nog in de opstelling.

De eerste de beste aanval werd door Den Haag verzilverd. Alan van Bentem scoorde zijn zevende goal van het seizoen. De jonge forward heeft daarmee zijn doelpuntenaantal van het hele vorige seizoen al meer dan verdubbeld. Terwijl Groningen niet veel later op de powerplay mocht proberen de gelijkmaker te scoren, viel de goal aan de andere kant. Josh Mizerek was de maker. Toen amper een minuut later John Hecimovic zijn comeback vierde met een goal, was de wedstrijd beslist.

Nieuwkomer Jozef Cierny speelde in Ă©Ă©n lijn met Matt Korthuis en John Hecimovic en maakte voldoende indruk in zijn eerste wedstrijd. In de tweede periode bekroonde hij dit met een doelpunt en een assist. Die laatste op de tweede treffer van Hecimovic. Ook Groningen kwam twee keer tot scoren. Hun doelpuntenmachine heet Blair Lefebvre en hij maakte de beide doelpunten voor de ploeg uit het noorden. Grizzlies wacht nog op de terugkeer van Lance Morrisson, die voor zijn blessure de topscorer was van de ploeg.

Tilburg Trappers - Amstel Tijgers

Combackkids speelden ook een belangrijke rol in de ontmoeting tussen Tilburg en Amsterdam. Trappers zag Daryl Bat terugkeren in de opstelling. De watervlugge, technische forward was direct betrokken bij beide Tilburgse treffers. Aan Amsterdamse kant was er de terugkeer van de betrouwbare Jan Munster in het doel, wat het zelfvertrouwen van de ploeg van Ron Berteling veel goed deed.

Tilburg pakte uiteindelijk het extra punt in overtime nadat Daryl Bat zijn teamgenoot Taggart Desmet in stelling had gebracht. Het was echter een zwaarbevochten overwinning voor Tilburg, dat nog altijd niet zo draait als de aanwezige kwaliteiten doen vermoeden. Amsterdam had in het zoals gebruikelijk goedgevulde Stappegoor voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar stuitte op de prima keepende Billy Thompson.

De eerste treffer valt pas vlak voor het einde van de tweede periode. Alexander Hult wordt door Andre Gill prima vrijgezet voor het doel voor zijn zesde treffer in elf wedstrijden. In de loop van de derde periode is het Daryl Bat, die met een van zijn bekende rushes de gelijkmaker binnenschiet die de overtime noodzakelijk maakt. Trappers heeft dit weekeinde nog een uitwedstrijd in Nijmegen op het programma staan, terwijl Amsterdam zondagavond de derby tegen Utrecht speelt.