21 februari 200800:00

Door Joep Meijsen

Coach van Eaters tekent bij

Eaters Geleen heeft het contract met coach Uli Egen met twee jaar verlengd. Daarbij wordt onder meer van de coach verwacht dat hij actief jeugd laat doorstromen, zonder de kwaliteit van het ijshockey tekort te doen.

Dat meldt Eaters in een persbericht. Egen is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach in de eredivisie. De geboren Duitser bereikte met zijn ploeg de halve finales van de beker en plaatste zich tijdens het slotweekeinde van de competitie voor de play-offs. Komende vrijdag speelt Geleen de eerste wedstrijd in deze best-of-seven in Tilburg.

Ulrich Egen werd in juni van vorig jaar aangetrokken als nieuwe hoofdcoach. De 50-jarige Duitser heeft jarenlange ervaring als coach in de DEL, waarbij hij laatstelijk als technisch directeur en assistent-coach actief was bij de Füchse uit Duisburg.

Eerder werkte hij in verschillende functies onder meer voor Kassel, Augsburg, Berlijn en Moskitos Essen. Als speler kwam de in Füssen geboren aanvaller onder meer 63 keer uit voor de Duitse nationale ploeg, waarbij hij deelnam aan drie WK's en de Olympische Spelen in Lake Placid waar ook Oranje aan meedeed. Als speler kwam hij ruim twaalf seizoenen uit op het hoogste niveau bij onze Oosterburen.

‘Met de verlenging met twee jaar kiezen we voor continuïteit voor onze vereniging en zorgen we tevens voor een belangrijke basis op weg naar een mogelijk kampioenschap. We willen onze jeugdspelers meer kansen bieden zonder de kwaliteit van het ijshockey tekort te doen. Zeker nu er in het Nederlandse ijshockey meer en meer gepromoot wordt om het aantal Nederlandse spelers per team te vergroten, is het belangrijk om een coach te hebben die de mogelijkheden van de jeugdspelers weet in te schatten en deze naar een hoger niveau kan begeleiden', zegt voorzitter Wintraecken van Geleen.