5 september 200700:00

Door Joep Meijsen

Coach Wolves naar België

Alan Jacob treedt het komende seizoen aan als hoofdcoach bij de Phantoms uit het Belgische Deurne. De geboren Canadees kwam vorig jaar kort voor het einde van het seizoen naar Den Haag en stond daar ook op de nominatie om komend seizoen de leiding te nemen.

De deelname van de Haagse Wolves aan het nieuwe seizoen is nog altijd onzeker. Het team is nog bezig voldoende sponsorgeld te verzamelen en moet ook organisatorisch nog een aantal zaken in orde maken. Jacob had al langere tijd contacten met Deurne, maar liet de deur voor Den Haag open staan als daar op tijd de knoop door zou worden gehakt. Klaarblijkelijk is dat naar zijn zin niet snel genoeg gebeurd.

Het bestuur van Den Haag gaf eerder aan waarschijnlijk pas halverwege september definitief uitsluitsel te kunnen geven over deelname aan de eredivisie. Anders behoort inschrijving in de Eerste Divisie nog tot de mogelijkheden voor de vanuit ijsbaan De Uithof opererende ijshockeyploeg. Jacob werkte eerder onder meer voor Villars in Zwitserland en Asnieres in Frankrijk en krijgt bij Deurne de verantwoordelijkheid voor het eerste en tweede team.