Trappers stienstra juicht 0708

7 januari 200900:00

Door Joep Meijsen

Comeback Doug Stienstra op til

International Doug Stienstra keert naar alle waarschijnlijkheid nog voor de play-offs terug in de opstelling van Tilburg Trappers. De voornaamste vraag is nog wanneer de aanvaller zijn comeback maakt.

Dat melden verschillende bronnen binnen de Trappers-organisatie aan IJshockey.com. Stienstra heeft een ongelimiteerde transfer en kan derhalve door Trappers zonder problemen aan de selectie worden toegevoegd. De regerende landskampioen behoudt de mogelijkheid deze maand nog een import in te wisselen, zoals onder meer Nijmegen en Den Haag intussen gedaan hebben.

Volgens Trappers-woordvoerder Marcel Bolsius zijn er inderdaad al enkele weken gesprekken over de terugkeer van Stienstra. ‘Het hangt er nu vanaf hoe lang hij vrij kan krijgen van zijn baas. Als die periode lang genoeg is, dan komt hij over. Als hij maar twee weken vrij kan krijgen, heeft het geen zin natuurlijk, maar anders speelt hij binnenkort voor Trappers. Vrijdag geeft Stienstra uitsluitsel', aldus de woordvoerder.

Stienstra moet in ieder geval voor de play-offs arriveren in Tilburg. Stienstra was afgelopen seizoen de nummer twee op de nationale topscorerslijst met dertig goals en 78 assists in 47 wedstrijden. Stienstra speelt sinds 2002-03 in Nederland. Hij debuteerde bij Nijmegen en speelde daarna twee seizoenen in Amsterdam. Hij kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Trappers.