8 februari 200700:00

Door Joep Meijsen

Comeback voor Den Hartog

Marcel den Hartog maakt met ingang van direct weer deel uit van de selectie van Nijmegen Emperors. De goalie was eerder in het seizoen opgestapt uit onvrede omdat hij slechts op de bank mocht zitten bij wedstrijden.

Daarmee doet Nijmegen een poging de crisis rond de positie in het doel op te lossen. Doelman Tommi Niemela ging de afgelopen weken een aantal keren opzichtig in de fout, waardoor hij een stevige bijdrage leverde aan de moeizame positie van Emperors op de ranglijst. Nijmegen moet de komende twee weken een behoorlijk gat overbruggen naar een plek in de play-offs.

Den Hartog kwam aan het begin van het seizoen over vanuit Tilburg om samen met de Zweedse goalie Kristoffer Martin een goalie-duo te gaan vormen. De Zweed werd echter al voor de start van het seizoen naar huisgestuurd en vervangen door de Fin Tommi Niemela. Deze kreeg echter vrijwel alle starts van coach Hakan Nygren, zodat Den Hartog de handdoek in de ring wierp.

De eveneens uit Tilburg afkomstige Bjorn van de Put nam de plaats van Den Hartog in de selectie in. De afgelopen week hebben er geprekken plaatsgevonden tussen het bestuur van Nijmegen en Den Hartog over zijn mogelijke terugkeer. Na enige bedenktijd heeft de doelman hiermee ingestemd.

Hoe de rollen na de terugkeer van Den Hartog zijn verdeeld, is nog onduidelijk. Dit weekeinde staan er vanwege het vierlandentoernooi in Frankrijk geen wedstrijden op het programma in de competitie. Komende dinsdag reist Nijmegen naar Den Haag.

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat coach Hakan Nygren nog terugkeert in de bank dit seizoen. De Zweed keerde enkele weken geleden vanwege medische redenen terug naar Zweden. De uitkomsten van de onderzoeken in het ziekenhuis zien er niet erg positief uit, zodat een terugkeer naar Nijmegen niet wordt verwacht.