20 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Comeback zege Trappers

Tilburg Trappers maakte vrijdagavond de sprong naar de top van de ranglijst met een 3-8 zege op Den Haag. Trappers scoorde acht goals op rij vanaf de tweede periode, waarbij Doug Stienstra drie goals en een assist voor zijn rekening nam.

Het zag er vrijdagavond lang naar uit dat de opmars van Trappers op de ranglijst zou worden gestuit, terwijl Den Haag juist aantoonde nog vol voor een plek in de play-offs te willen gaan. Na 22 minuten spelen stond Den Haag met 3-0 voor en dat was zeker niet onverdiend. Op het moment dat scheidsrechter Morrisson voor het einde floot, gaf het scorebord 3-8 aan, waardoor Tilburg Amsterdam passeert op de ranglijst.

Na weken van blessureleed keerde Stanislav Nazarov terug in de opstelling van Trappers. De geboren Rus kon echter niet verhinderen dat Den Haag al snel zijn slag sloeg. Het openingssignaal was amper weggestorven toen TJ Heighton de puck al achter Martin Trommelen duwde.

Tilburg speelde een slechte eerste periode, maar leek toch op gelijke hoogte te komen. De treffer werd echter afgekeurd. Zoals zo vaak, valt er dan spoedig een goal aan de andere kant. Tilburg verspeelde de puck op de powerplay, Andri Salomonson stuurde zijn teamgenoot Jan-Jaap Natte weg, die met een keurige move Trommelen het bos instuurde.

In het begin van de derde periode maakte Tony Demelinne er met zijn tiende treffer van het seizoen er zelfs 3-0 van. Daarmee evenaart de jonge Hagenees zijn beste totaal qua doelpunten in de eredivisie. In 2004-0 scoorde hij ook in Amsterdamse dienst tien goals.

De twee minuten na de treffer van Demelinne waren vitaal in de wedstrijd. Veertig seconden na de goal zorgde Doug Stienstra voor de eerste treffer van Trappers en Dave Bonk prikte de aansluitingstreffer achter Emil Lundgren.

Halverwege de wedstrijd herstelde Bonk het evenwicht weer in de wedstrijd met een powerplay-goal en nog voor het einde van de tweede periode scoorde Daryl Bat wat de winnende goal in de wedstrijd zou blijken te zijn, zijn vijfde van dit seizoen. Alleen Dave Bonk heeft meer game-winning goals bij Trappers. Paul Vincent heeft met zeven van die treffers overigens voorlopig het record in handen in Nederland.

Het verzet van Den Haag bleek gebroken en in de derde doorgang maakte Tilburg definitief het verschil. Stienstra (2), Peter van Biezen en Daryl Bat kwamen allemaal nog tot scoren. Tilburg vervolgt het seizoen zondag in eigen huis met een wedstrijd tegen de kersverse bekerwinnaar Amsterdam. Een wedstrijd die om de toppositie in de liga gaat.

Den Haag gaat zondagavond op bezoek in Geleen. De ploeg heeft nu een achterstand van vijf punten op de play-offs, met wel een wedstrijd minder gespeeld dan de huidige nummer vier, Heerenveen.