Trappers kampioen0607 team

30 juni 200700:00

Door Joep Meijsen

Continental Cup in Tilburg

Tilburg Trappers organiseert van 12 tot en met 14 oktober een tweede ronde poule in de Continental Cup. Tegenstanders van Tilburg in het toernooi komen uit Litouwen, Hongarije en de Oekraïne.

Dat meldt de website van Trappers. De geplande start van de competitie in Nederland ligt op 4 oktober. Het toernooi is waarschijnlijk de eerste gelegenheid in Nederland waarbij het systeem met twee hoofdscheidsrechters en twee linesmen wordt toegepast, zoals dat al enkele jaren in de NHL wordt gebruikt. De IIHF gebruikt het toernooi om de Continental Cup om hiermee te experimenteren.

Tegenstanders van Trappers zijn Energija Elektrenai uit Litouwen, D.E. Dunaujvaros uit Hongarije en ATEK Kiev uit Oekraïne. Daarmee kent het toernooi een behoorlijk sterke bezetting. De winnaar van het toernooi gaat door naar de halve finale die halverwege november in het Franse Grenoble wordt afgewerkt. De finaleserie wordt in Riga gespeeld. Amsterdam was enkele jaren geleden de laatste club die erin slaagde enkele ronden van de Continental Cup te overleven.