26 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Dalmao versterkt Den Haag

Den Haag completeert het contingent buitenlanders met de 29-jarige verdediger Duncan Dalmao. De Canadees speelde afgelopen seizoen voor Star Bulls Rosenheim in de Duitse Oberliga.

Het is de tiende import voor de Haagse club, die nu alleen nog op zoek is naar een reservedoelman voor achter Tim Knudsen. De selectie van Hijs bestaat nu uit tien imports en negen Nederlandse spelers. Dalmao moet de powerplay van Den Haag vorm gaan geven.

De nieuwkomer kende een bijzonder succesvol jaar bij Rosenheim, de voormalige Duitse topclub. Als verdediger werd hij zelfs topscorer van het team met zeven goals en 53 assists in 57 wedstrijden. Daarmee stond hij bovendien ook hoog in de topscorerslijst van de liga. Helemaal kritiekloos was zijn seizoen echter niet, omdat zijn aanvalsdrift soms ten koste ging van zijn verdedigende werk. Hij liep ook tegen meer dan tweehonderd strafminuten op.

De aanvaller uit Toronto speelde halverwege de jaren negentig vier seizoenen voor London Knights in de OHL alvorens de overstap te maken naar de profs. Hij speelde in de loop der jaren voor een brede groep clubs in de ECHL en de hoogste Britse divisie. Zijn statistisch beste jaar in de ECHL had hij toen hij in 2001-02 bij Roanoke Express in 71 wedstrijden 22 goals en 35 assists voor zijn rekening nam. Dat jaar werd hij uitgeroepen tot beste verdediger in de liga.

In totaal speelde hij vier seizoenen bij de Express, alvorens hij naar Europa vertrok, waarbij Basingstoke en Londen in de Britse liga zijn clubs waren. Rosenheim was zijn eerste club op het continent. Dalmao is de vierde buitenlandse nieuwkomer bij Den Haag, dat eerder al Matt Reid, Tim Knudsen, Brian Mullally en Wade Davis vastlegde. Verder keren zes imports van vorig jaar terug.

Den Haag begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de eerste training op woensdag 10 september. De eerste wedstrijd wordt op 21 september tijdens de open dag gespeeld tegen Tilburg. Enkele dagen later wordt er tegen Amsterdam geoefend, waarna een trainingskamp in Tsjechië wordt afgewerkt.