Hys debruyn coach 0809

26 maart 200900:00

Door Joep Meijsen

De Bruyn verlengt in Den Haag

Brian de Bruyn blijft als hoofdcoach verbonden aan Hijs den Haag. De voormalige international verlengde zijn contract bij de kersverse landskampioen. Aanvaller Jan Bohac heeft een vernieuwde overeenkomst getekend en keert ook komend jaar terug.

Dat zegt general manager Rene van der Kooij. Bohac had al een contract dat nog een jaar doorliep, maar heeft een verbeterde aanbieding gehad. De club heeft tevens een aanbieding gedaan aan de Slowaak Jozef Cierny. De DEL-veteraan heeft deze aanbieding in overweging. Matt Reid keert zeker niet terug in de Uithof. De Amerikaan uit Massena, New York had zeventien goals en twintig assists in 39 wedstrijden voor Den Haag.

De Bruyn won dit jaar zijn tweede kampioenschap op rij. Vorig seizoen won hij in de Italiaanse Serie A2 al het kampioenschap met SV Caldaro. Afgelopen mei werd hij door Hijs gestrikt als opvolger van Andy Tenbult. De Nederlandse Canadees was eerder in Nederland werkzaam bij Heerenveen Flyers, de club waar hij ook als speler grote successen vierde. Hij kwam in totaal 77 keer uit voor Oranje, inclusief de Olympische Winterspelen in Lake Placid. Later was hij zelf ook nog bondscoach van het Nederlands team.

Voor Jan Bohac wordt het zijn derde seizoen in de Nederlandse competitie. Voor de jaargang 07-08 stapte hij over van het Italiaanse SHC Fassa naar Den Haag. Dit seizoen was hij in 41 wedstrijden goed voor achttien goals en veertig assists. Zijn lijn met Jozef Cierny en John Hecimovic was een belangrijk wapen voor de Hagenezen bij het behalen van de eerste landstitel in veertig jaar.