31 oktober 200800:00

Door Joep Meijsen

De Groot terug bij Dragons

Maarten de Groot keert terug bij Utrecht. De oud-international had na de promotie eigenlijk afscheid genomen, maar komt nu op zijn besluit terug. Hij neemt de plaats in van Wesley Hendriks, die op een zijspoor wordt gezet.

Coach Frank Versteeg over de wissel: 'Hoewel Wesley met negen punten aanvallend een belangrijke inbreng heeft gehad, kijken we momenteel toch meer naar onze verdediging. met 47 tegentreffers hebben we de meest gepasseerde achterhoede. Op die linie komt nu de meeste nadruk te liggen. Wesley past daar helaas niet in, maar ik wens hem uiteraard veel succes in zijn verdere loopbaan.'

Hendriks stapte bij het begin van dit seizoen over van Nijmegen Devils naar Utrecht Dragons. Daar verzamelde hij in korte tijd veel meer punten dan vorig seizoen. Utrecht was zijn vierde club in de eredivisie. Wat de verdediger nu gaat doen, is nog niet bekend.

Utrecht is in zijn nopjes met de terugkeer van De Groot, een ervaren eredivisiespeler uit Utrecht zelf. De Groot deed zijn ervaring vooral op bij Amsterdam en Nijmegen en was enkele jaren lang een vaste keuze in de nationale ploeg. In 2006 ging hij het vanwege zijn studie rustiger aan doen en na afloop van het kampioensjaar van Utrecht in de eerste divisie kondigde hij aan het ijshockey niet meer te kunnen combineren met studie en werk.

Klaarblijkelijk ging het al snel weer kriebelen, want de afgelopen weken trainde De Groot alweer mee met de selectie. Dit weekeinde maakt hij zijn rentree in de eredivisie. Zijn laatste wedstrijd was op vrijdag 10 maart 2006 toen hij met Amsterdam de beslissende halve finalewedstrijd in de play-offs verloor van de latere kampioen Nijmegen Emperors.