Div teams 0809

3 februari 200900:00

Door Joep Meijsen

De Tuesday-Round-up week 18

Een wat late editie van de Tuesday Round-up. Met de Tilburgse overwinning op Utrecht, meer contractverlengingen in Eindhoven, een plek in de all star game voor Mike Dalhuisen, de opzet van de play-offs en nog veel meer.

Tilburg Trappers heeft de thuiswedstrijd tegen Utrecht Dragons met 10-4 gewonnen. Bob Teunissen had drie goals en een assist, terwijl Mark Donders zijn doelpuntentotaal van het seizoen verdubbelde naar vier. Zoals bijna traditioneel moest Utrecht pas in de derde periode de forse nederlaag toestaan met vijf tegengoals. Zelf scoorden de Utrechters in het slotstuk echter ook twee keer. Ze wonnen zelfs de tweede periode met 2-1. Boris Varga had twee goals voor het team van Frank Versteeg, terwijl Josef Kubricky een goal en twee assists had.

Leo van den Thillart heeft zijn contract als coach van Eindhoven Kemphanen met twee jaar verlengd. Ook zijn broer en assistent Cornel zal de komende twee seizoenen in de bank staan bij de nieuwkomer in de eredivisie. ‘In zeer korte tijd heeft men een gedreven professionele organisatie weten neer te zetten waardoor ik mij met de technische staf volledig kan concentreren op het team. Ik voel mij thuis in Eindhoven en zie de toekomst uiterst rooskleurig tegemoet', zegt Leo van den Thillart over de verlenging van zijn contract.

International Mike Dalhuisen is geselecteerd voor de All Star Game in de USHL. Hij is één van de vijf spelers van zijn club Lincoln Stars die is geselecteerd voor de wedstrijd in Sioux Falls. Dalhuisen komt uit voor de West Division en is voor zover bekend de eerste Nederlander die de all star line-up van deze liga haalt. De wedstrijd is in de nacht van woensdag op donderdag gratis online te bekijken.

Als de play-offs in de eredivisie deze week zouden beginnen, kregen we een aantal match-ups om van te watertanden. Op onderling resultaat zou Den Haag bovenaan eindigen en het mogen opnemen tegen Heerenveen. Tilburg speelt als de nummer twee dan tegen Amsterdam, terwijl Geleen en Eindhoven elkaar tegen zouden komen. Tenslotte zouden ook Nijmegen en Groningen aan elkaar gekoppeld zijn. Gezien de minimale verschillen op de ranglijst kan dit overzicht er echter volgende week weer anders uitzien. Een uitleg van hoe de play-offs werken is hier te vinden.

Doelman Tim Knudsen van Den Haag mist mogelijk het begin van de play-offs. De goalie uit Kitchener, Ontario is nog twee tot drie weken geblesseerd. Afgelopen weekeinde verdedigde back-up Casper Swart het doel van Den Haag al twee keer succesvol. Ook Robert Horak bevindt zich in de Haagse ziekenboeg. De herstelprognose is ongeveer hetzelfde als voor Knudsen.

Nijmegen Devils heeft deze week voor het eerst in negen weken geen midweekse wedstrijd op het programma staan. De ploeg van Frank Gentges had sinds 10 december nooit meer dan drie dagen tot de volgende wedstrijd. Met nog vier wedstrijden te spelen in de reguliere competitie is het zelfs tot het begin van de play-offs helemaal afgelopen met de midweekse wedstrijden voor Nijmegen. Dat geldt niet voor Tilburg Trappers, dat zowel deze week als volgende week nog in midweek actief moet zijn. Daarmee is de ploeg van Larry Suarez zes van de laatste zeven weken actief met extra wedstrijden.

Phil Groeneveld bracht afgelopen week een bliksembezoek aan Nederland. In Heerenveen nam hij enkele jonge, Nederlandse goalies onder zijn hoede met enkele trainingen. Hij arriveerde woensdagavond met vrouw en kind na een rit van vijftien uur vanuit Italië, waar hij bij Alleghe speelt. Op zondag reed hij weer terug. ‘Ik vind het heel fijn iets te kunnen betekenen voor jonge Nederlandse goalies', liet de Nederlandse Canadees optekenen door de Leeuwarder Courant.

Casey van Schagen lijkt zijn positie als regerend penaltykoning van de eredivisie niet zonder slag of stoot af te geven. Afgelopen weekeinde liep hij op tegen twintig strafminuten, waardoor hij op de ranglijst van de twintigste naar de negende plaats steeg met in totaal honderd strafminuten. De nummer één op deze ranglijst blijft Andrew Derton van Geleen, die zes strafminuten opliep en nu op 176 strafminuten staat. Geleen is met drie spelers (Derton, Farrer, Walling) het sterkst vertegenwoordigd in de toptien.