Div teams 0809

17 februari 200900:00

Door Joep Meijsen

De Tuesday Round-up week 20

De Tuesday Round-up, nu weer gewoon op dinsdag. Met onder meer aandacht voor de voorverkoop voor de play-offs, de Utrechtste plannen voor het nieuwe jaar, ijshockeyers in actie voor het goede doel, drie assists voor een ijshockeylegende en de statistieken van Doug Stienstra dit seizoen.

Utrecht Dragons is begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die richt zich in eerste instantie op sponsorwerving. ‘We moeten de boer op om centjes binnen te halen. Bedrijven benaderen, de businessclub proberen uit te breiden', zegt voorzitter John Gerritsen in De Volkskrant. Voor volgend jaar hoopt Gerritsen dat doelman Matthew Ezzy en verdediger/aanvaller Andrew Scampoli terugkeren. Verder vijf of zes Nederlandse jongens, spelers uit de EU en een stelletje Amerikanen. ‘Dat zijn echte winners. Die gaan tot de bodem. En dan meedraaien in de middenmoot. Met een goeie ploeg en zonder problemen.'

Amstel Tijgers organiseert een veiling van de wedstrijdshirts van dit seizoen. Het gaat om de zwarte jerseys die bij thuiswedstrijden worden gedragen. Deze worden voorzien van een handtekening van de betreffende speler. Bieden kan alleen tijdens thuiswedstrijden van Amsterdam. Bij de merchandisestand van de Tijgers ligt een intekenlijst. Het minimumbod bedraagt vijftig euro.

Rondom de wedstrijd tussen Nijmegen Devils en Heerenveen Flyers in Thialf worden komende zaterdag verschillende acties georganiseerd rond het Ronald McDonald Kinderfonds. De acties zijn een initiatief van aanvaller Bert van den Braak, die de afgelopen periode zelf vanwege zijn zieke zoontje steun kreeg van het fonds. Het bestuur van Flyers draagt een steen bij door van ieder verkocht kaartje 2 euro af te staan aan het fonds, dat onder meer de bekende Ronald McDonald Huizen bezit, waar gezinnen kunnen logeren in de buurt van het ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Nu we het toch over het ondersteunen van goede doelen hebben; Mike Dalhuisen heeft de afgelopen periode veel geld ingezameld voor de strijd tegen kanker met de verkoop van live hockey polsbandjes. Voor dit jaar zet hij zijn activiteiten voor het goede doel voort met de verkoop van Cancer Ribbon Car Magnets. Deze gaan zeven dollar per stuk kosten en zijn via de speler zelf te bestellen.

De play-offs beginnen komende vrijdag. Fans die zeker willen zijn van een toegangsbewijs of geen zin hebben om in de rij te staan bij de kassa kunnen voor alle series hun kaartjes kopen via de ticketshop van IJshockey.com. Reguliere fans zijn in de eerste ronde van de play-offs het goedkoopst uit in Eindhoven en Groningen, waar een kaartje bij de kassa maar tien euro kost.

De spelers van de U17-teams van Den Bosch en Amsterdam zijn tot de zitting van de Tuchtcommissie volgende week geschorst. Aanleiding zijn de ongeregeldheden van vorige week. Dit leverde problemen op voor het Eerste Divisie-team van Amsterdam. Uiteindelijk verschenen er nog elf spelers op het ijs, waaronder coach Arthur Pohlman en zelfs Ron Berteling zelf. De recordinternational, intussen 51 jaar oud, nam drie assists voor zijn rekening in de 11-8 nederlaag voor het tweede team van Amsterdam in Zoetermeer.

Doug Stienstra is terug in Nederland. Vanavond traint hij voor het eerst mee met de selectie van Trappers en komende vrijdag staat hij in de opstelling voor de thuiswedstrijd tegen Eindhoven. Stienstra komt niet helemaal zonder wedstrijdritme terug naar Tilburg. De afgelopen maanden was hij actief voor de Silver Bullets in de recreatieliga Pepsi Adult Hockey League. In elf wedstrijden nam hij daar zestien goals en veertien assists voor zijn rekening in elf wedstrijden. Daarmee staat hij in de toptien van de topscorerslijst van de liga.

Andrew Derton van Geleen werd vorige week van de troon gestoten als strafbankkoning, maar veroverde deze titel afgelopen weekeinde met overtuiging weer terug. De Canadees liep tegen 32 strafminuten op en passeerde daarmee als eerste speler de grens van 200 strafminuten, in totaal heeft hij er nu 212. Brian Mullally van Den Haag pakte maar vier strafminuten en staat nu tweede met 188. De opmars van Casey van Schagen zet zich gewoon voort. In drie weken tijd verdubbelde hij zijn aantal strafminuten en met 161 staat hij intussen alweer op de derde positie.