Trappers kampioen0607 team

19 juli 200700:00

Door Joep Meijsen

De Tussenstand: Deel 1

Een kleine elf weken voor het begin van het nieuwe ijshockeyseizoen zijn er al veel dingen duidelijk rond het Nederlandse ijshockey, maar is er ook nog een overdaad aan vraagtekens. IJshockey.com kijkt naar de ontwikkelingen tot nu toe deze zomer. In de eerste aflevering aandacht voor de twee finalisten om het landskampioenschap van vorig jaar.

Twee clubs hebben hun zaken voorlopig al prima op de rails staan. Tilburg Trappers heeft bijna traditioneel de selectie voor het komende jaar al voor de zomer zo goed als rond. De club probeert overduidelijk voort te bouwen op de landstitel van vorig jaar. Tilburg is alleen nog op zoek naar een goede verdediger als vervanger voor Jeff Paul, maar verder zou de selectie van Larry Suarez eigenlijk nu al kunnen beginnen met trainen.

De ervaren East Coast Hockey League-verdediger Kevin Truelson zou die vervanger van Jeff Paul moeten worden. De selectie is op drie andere plekken aangepast. Bob Teunissen komt over van Nijmegen, Mike Lalonde is de vervanger van Dave Bonk en Don Nichols keert terug in Noord-Brabant na een aantal seizoenen in Friesland. De overgang van Nichols en Teunissen zijn aanwinsten voor Trappers en aderlatingen voor de concurrentie.

De promotie van Ian Meierdres vanuit het tweede team is een belangrijke andere wijziging in de ploeg. De jonge doelman gaat samen met de ervaren Martin Trommelen het doel van Tilburg verdedigen. Afgelopen jaar speelde Tilburg nog met import-goalies naast Trommelen, die komend seizoen de grens van duizend wedstrijden voor Tilburg kan doorbreken. Tilburg lijkt daarmee op voorhand de te kloppen ploeg voor het komende jaar.

Heerenveen Flyers is ook al zo goed als klaar voor het nieuwe seizoen, al kreeg de club begin deze maand een fikse tegenslag te verwerken gekregen toen topscorer Casey Bartzen een contract ondertekende bij het Italiaanse Vitepino Bronco's. Bartzen had een mondelinge overeenkomst met Flyers voor het nieuwe seizoen. In combinatie met het vertrek van Don Nichols betekent dit dat twee succesvolle steunpilaren in de ploeg die vorig jaar verraste met een geweldige comeback in het seizoen zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats komt een trits nieuwe spelers uit het buitenland.

Oriel McHugh, Lawn Snyder en John Gordon mogen Nichols doen vergeten. De club kreeg verder een forse stimulans door de beslissing van Jacco Landman om er weer een seizoen aan vast te plakken en de terugkeer van de Zweed Jonas Carlenius, die door een blessure vorig jaar amper aan spelen toekwam. Ook Justin Bekkering maakt weer deel uit van de selectie.

Aanvallend keert Erik Landman terug op het oude nest, terwijl ook de aanvallers Aleksander Ivanov en de broers Mike en Matt McCarthy werden aangetrokken. Andrei Levitin en Markus Ojala verlengden hun contracten. Hoe de nieuwe imports in de Nederlandse competitie passen is altijd afwachten, maar vooralsnog lijkt Flyers ook komend seizoen onder leiding van Alex Andjelic mee te doen in de strijd om het landskampioenschap.