Tijgers deeves close 0708

26 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Deeves helpt Amstel Tijgers

David Deeves had drie goals en drie assists in de 3-9 overwinning van Amstel Tijgers op Groningen. Daarmee doorbreekt de voormalige landskampioen een reeks van zeven nederlagen, zonder dat kwalificatie voor de play-offs waarschijnlijker werd.

Bij Amsterdam keerde Tim Knudsen terug vanuit Canada na de uitvaart van zijn vader. De ploeg van Ron Berteling en Tom Hartogs moest het echter voor het eerst stellen zonder Marcel Kars, die is overgestapt naar de Oberliga in Duitsland. Ook Vince Malts ontbreekt nog altijd. Tegen Groningen hoefde Amsterdam echter niet op oorlogssterkte te zijn om de reeks nederlagen om te buigen.

Groningen heeft pas drie punten verzameld. Het vertrek van Andy Tenbult en de bijzonder kortstondige aanstelling van Alan Jacob zullen de ploeg ook weinig goed hebben gedaan. Midden in de week werd een goede wedstrijd gespeeld tegen Heerenveen en tegen Amsterdam kon Grizzlies vrijdagavond tot kort in de derde periode in het spoor blijven, met een overzienbare achterstand. De vijf goals van Amsterdam in de slotperiode leverde echter alsnog een forse nederlaag op.

Fabio Patrzek bracht Groningen De treffer viel al in de openingsminuut van de wedstrijd, maar binnen acht minuten herpakte Amsterdam zich met goals van Bradley Smulders en David Deeves. Daarna leek Amsterdam met twee goals in twee minuten van Deeves de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Of het nu veerkracht was van Groningen of onachtzaamheid bij Amsterdam, maar in de richting van het slot van de periode kwam Grizzlies keurig terug.

Mark Allen en Patrzek, met zijn tweede van de wedstrijd en zijn achtste doelpunt van het seizoen hielden Groningen in de wedstrijd. Van de huidige spelersgroep van Grizzlies hebben slechts twee spelers meer doelpunten op hun naam dan de voormalige speler van Eisbaren Berlin. De comeback kon in de slotperiode niet worden voortgezet. Brent Janssen, Mike Gough (2) en Brad Smulders wisten allen Martijn Oosterwijk te passeren in de slotperiode.

Deze had in de tweede periode het stokje overgenomen van Tom Korte. Amsterdam mag nu zaterdagavond tegen Nijmegen de vijfde positie op de ranglijst verdedigen. Groningen heeft voor zondag de lastige uitwedstrijd tegen het al lange tijd thuis ongeslagen Tilburg Trappers op het programma staan.