29 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Deeves nieuw bij Tijgers

Amstel Tijgers heeft 28-jarige Canadees David Deeves aangetrokken. De speler kwam vorig jaar kortstondig uit in een lagere Zweedse divisie en raakte daarna geblesseerd. Daarvoor was de aanvaller een veelscorende speler in de SPHL.

Dat heeft Amsterdam bekendgemaakt. Deeves speelde twee jaar geleden voor de Florida Seals in de SPHL, waar hij met zestien goals en vijftig assists in 56 wedstrijden de clubtopscorer was. Daarvoor kwam hij drie jaar uit voor Macon Trax, dat in dezelfde liga en zijn voorgangers uitkwam. Zijn beste jaar daar had hij in 2003-04 toen hij 36 goals en 48 assists voor zijn rekening nam in 55 wedstrijden en werd gekozen most valuable player.

Daarvoor speelde de makkelijk scorende aanvaller vier seizoenen voor het Canisius College in de Amerikaanse universiteitscompetitie, het team waar ook ex-Den Haag en Eaters-verdediger Mark Persick en ex-Eater Steve Birch vandaan kwamen. De afgelopen jaren speelde Deeves onder meer samen met een andere nieuwkomer bij Amsterdam, Steve Howard. Daarnaast waren de in Den Haag bekende spelers John Gurskis en Lou Dimasi in dezelfde teams aan het werk.

Volgens Amsterdam is Deeves helemaal hersteld van de blessure die hem vorig jaar parten speelde. Tijgers zegt dat de aanvaller een behendige, hard werkende speler is met een neusje voor het doel. De nieuwe aanwinst zal als center gaan speler in de ploeg van Ron Berteling en Tommie Hartogs.

De selectie van Amsterdam begint met de komst van Deeves ook vorm te krijgen, al zullen er de komende weken nog wel de nodige spelers bijkomen. Eerder deze maand werd al doelman Tim Knudsen gepresenteerd, terwijl de Belgische international Jan Mertens op proef komt. De club verwelkomde intussen al de Amerikaan Steve Howard, international Kevin Bruijsten en jeugdinternational Ritchie van Hulten (proefcontract). Paul Vincent en Mark Tanner verlengden hun contract bij Amsterdam.