Hys vs trappers 020310b

2 maart 201000:00

Den Haag begint met winst

Hijs Den Haag heeft de leiding genomen in de halve finale tegen Tilburg Trappers. Den Haag was een maatje te groot voor Tilburg in de eerste wedstrijd en won met 4-1.

De eerste wedstrijd in de serie tussen Den Haag en Tilburg begon erg aantrekkelijk. Niet dat het niveau heel hoog was, maar vanaf de eerste minuut was de rivaliteit alweer volop aanwezig. David Cornacchia en Alexander Selivanov ruzieden al in de allereerste minuut. Zelfs echte boter zal beide spelers niet aan dezelfde tafel krijgen, wellicht is daar kaas voor echte mannen voor nodig.

Tilburg Trappers moest het doen zonder de held van zondag. Peter van Biezen scoorde in de beslissende wedstrijd tegen Eindhoven nog tweemaal, maar kon de wedstrijd niet volmaken dankzij de gevolgen van een lichte hersenschudding. Die blessure liep van Biezen op in de eerste wedstrijd tegen Kemphanen na een charging van Tyler Hilbert.

Zonder van Biezen kwam Tilburg in de zesde minuut op achterstand. Alexander Selivanov opende de score op aangeven van Matt Korthuis. Na zijn schot kwam Selivanov in aanraking met goalie Yutaka Fukufuji die volledig gestrekt op het ijs bleef liggen. Tilburg protesteerde maar het doelpunt bleef staan.

Een halve minuut later waren de rollen omgedraaid. Marcel Kars verlengde een schot, Tim Knudsen gaf een rebound weg en David Cornacchia tikte de rebound binnen. Tijdens zijn actie reed Cornacchia Tim Knudsen ondersteboven waardoor een vechtpartij ontstond. De Canadese goalie van Hijs nam Cornacchia te grazen. Even verder kregen Josh Liebenow en Casey Vanschagen het aan de stok met Brian Mullally en Matt Korthuis. Bepaald geen verrassende namen om te horen bij een opstootje.

Nadat de vrede was hersteld, greep Den Haag opnieuw de voorsprong. Den Haag veroverde de puck in het aanvalsvak en via een snelle combinatie tikte ex-Trapper Mike Lalonde de 2-1 binnen.

Vijf minuten voor de pauze trad opeens de duisternis in. Iemand drukte waarschijnlijk op de verkeerde knop waardoor bijna alle lichten uitvielen. Daardoor mochten de ploegen eerder aan de thee beginnen en werden de resterende minuten na de dweilpauze ingehaald.

De thuisploeg speelde een hele sterke tweede periode en kwam verdiend op 3-1. De derde treffer viel na zes minuten tijdens een Haagse powerplay. Vlak daarvoor was Chris St. Jacques nog dichtbij een shorthanded goal voor Trappers, maar Jan-Jaap Natte bleek wel trefzeker aan de andere kant. De Rotterdammer schoot de puck na een verdekt schot tussen de benen door van Fukufuji.

Daarna was Den Haag duidelijk de bovenliggende partij maar wist het de voorsprong niet verder uit te bouwen. Jan Bohac raakte de binnenkant van de paal en Derek Bekar wist een breakaway niet te verzilveren.

De laatste periode was zonder twijfel voor Tilburg. Den Haag nam gas terug en probeerde de wedstrijd uit te spelen. Dat lukte aardig maar toch dook Tilburg een aantal keren gevaarlijk op voor de neus van Knudsen. De goalie van Den Haag plukte knap twee schoten van Kory Scoran en Daryl Bat uit de lucht. Later zou Knudsen nogmaals Bat afhouden van een doelpunt. Daarmee groeide Knudsen voor Den Haag uit tot de man van de wedstrijd.

David Cornacchia deed ook weer van zich spreken. De Canadees stookte het vuurtje op door Andri Salomonson te raken met een unfaire hit. Derek Bekar deed terecht zijn beklag hierover en mocht de rest van de wedstrijd daardoor toekijken op de strafbank. In de slotminuut bepaalde Jan Bohac de eindstand op 4-1 met een empty-netter.

De tweede wedstrijd van deze serie vindt vrijdagavond plaats in Tilburg.