6 september 200700:00

Door Joep Meijsen

Den Haag blijft in eredivisie

Den Haag Wolves komt dit seizoen uit in de eredivisie. De organisatie heeft na toezeggingen van een aantal bedrijven vandaag de knoop doorgehakt, waardoor de hoogste ijshockeydivisie het komende seizoen definitief uit zeven teams bestaat.

Dat zegt Rene van der Kooij van Den Haag tegen IJshockey.com. De toekomst van de club hing de afgelopen weken aan een dun draadje, maar een laatste offensief heeft voor voldoende ruimte gezorgd, zodat Den Haag door kan op het hoogste niveau. EĂ©n van de bedrijven betaalt per direct de ijshuur voor De Uithof. Dit betekent dat Wolves zijn wedstrijden gewoon op zijn eigen thuisbaan kan spelen.

De steun wordt verleend door enkele bedrijven en ondernemers in Den Haag die meer gaan doen dan alleen geld overmaken. Ze gaan ook helpen de organisatie bij de Wolves te professionaliseren, waardoor de toekomst van de sport in de Hofstad voor de langere termijn kan worden veiliggesteld. Daarbij wordt onder meer een bureau ingeschakeld dat voor de organisatie rond de club en de wedstrijden zorg zal dragen. Automatiseerder Calco heeft nog een doorlopend contract als hoofdsponsor.

Het harde werk is nog niet voorbij. De club heeft nu nog een maand om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Eerder gaf Van der Kooij al aan dat vrijwel alle Nederlandse spelers van Wolves de toezegging hadden gedaan in Den Haag te blijven spelen. De komende dagen zal Den Haag meer duidelijkheid scheppen over de samenstelling van de selectie en de technische leiding.

Door het besluit van Den Haag, en eerder al de beslissing van Nijmegen om een doorstart te maken en de beslissing van Groningen om te promoveren, bestaat de eredivisie het komende seizoen voor het eerst in lange tijd uit zeven teams. Voor volgend jaar heeft Utrecht het plan toe te treden tot de eredivisie.