21 september 200900:00

Door Joep Meijsen

Den Haag contracteert Nichols

Don Nichols keert terug naar Nederland. De veelvuldig onderscheiden verdediger is door Den Haag binnengehaald als vervanger voor de weggestuurde James Sanford.

Het wordt het elfde seizoen in Nederland voor de verdediger die vorig jaar nog bij Tilburg Trappers speelde. Den Haag wordt de derde club in ons Nederland voor de markante verdediger. Eerder speelde hij verdeeld over twee periodes zes jaar in Tilburg en vier seizoenen in Heerenveen. Opvallend genoeg speelde Nichols de afgelopen jaren zowel bij Trappers als Flyers onafgebroken de finale om het landskampioenschap.

Nichols had vorig seizoen in Tilburg in 52 wedstrijden twaalf goals en 51 assists. Deze zomer maakte de Brabantse recordkampioen bekend niet te veel aanvallende verdedigers in de selectie te willen. Daarbij was er de keuze tussen Bjorn Willemse en Don Nichols. Toen eerstgenoemde zijn contract bij Tilburg verlengde, was er geen ruimte meer voor de Canadees uit Digby in Nova Scotia.

De 30-jarige Nichols werd drie keer uitgeroepen tot beste verdediger in de Nederlandse competitie. Ook werd hij door de jury van IJshockey.com onderscheiden als RBK Player of the Month. ‘Naast zijn kwaliteiten roemt een ieder hem ook om zijn karakter, een goeie voor in de kleedkamer', aldus General Manager Rene van der Kooij. ‘Hij zat nog zonder club, ik had de laatste seizoenen een hekel aan hem toen hij bij Tilburg zat en tegen ons speelde, niet zonder reden, hij wil gewoon altijd winnen en daar houden we van in Den Haag. Hij kan beter voor je spelen dan tegen je, al zal het wel even wennen zijn voor onze fans'.