14 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Den Haag haalt Wade Davis

Den Haag heeft de aanvallende verdediger Wade Davis aangetrokken. De 26-jarige Canadese verdediger werd ooit gedraft door de Calgary Flames en speelde de afgelopen vier seizoenen in de Canadese universiteitscompetitie.

Davis is afkomstig uit Elkford in British Columbia en dook in het seizoen 1997/98 voor het eerst op in de selectie van de Calgary Hitmen die in de sterke Western Hockey League spelen. Hij speelde hier in totaal zes seizoenen, waarbij zijn beste jaar 2001-02 was waarin hij in 68 wedstrijden 21 keer scoorde en 34 assists voor zijn rekening nam. Hij eindigde daarmee als verdediger op de topscorerslijst van de club als vijfde, boven latere NJL-spelers als Ryan Getzlaf en Fredrik Sjostrom.

In 2000 werd hij door de Calgary Flames als nummer 141 gedraft, maar hij kwam nooit in actie voor de Flames of hun farm teams. Na zijn laatste jaar in de WHL maakte Davis de overstap naar de profs voor een half seizoen in de East Coast Hockey League, alvorens hij gebruik maakte van de regeling waarbij ieder vol seizoen in junior hockey een beurs oplevert voor een Canadese universiteit.

Davis meldde zich aan bij de universiteit van Calgary, waar hij in drie van de vier seizoenen de best scorende verdediger was in het team, met in zijn eerste jaar zeventien goals en zeventien assists in dertig wedstrijden. Den Haag wordt zijn eerste buitenlandse club en de technische leiding van de club verwacht met Davis de aanvallende verdediger te hebben aangetrokken waar de club naar op zoek was.

Den Haag heeft nu met nieuwkomers Davis en Brian Mullally en de terugkeer van Robert Horak en Josh Mizerek vier verdedigers onder contract. De club zoekt nog naar Ă©Ă©n versterking en hoopt erop een jonge, Nederlandse verdediger aan de selectie toe te kunnen voegen.