13 juni 200600:00

Door Joep Meijsen

Den Haag houdt hoop

Den Haag Wolves houdt hoop op een verlenging van het verblijf in de eredivisie. De initiatiefgroep die het topijshockey in de Hofstad probeert te redden geeft zichzelf zes weken extra om de begroting voor volgend jaar rond te krijgen.

s de tweede keer dat de groep het besluit over doorgaan opschuift. Inmiddels zijn in ieder geval gesprekken gevoerd met een deel van de spelersgroep. Hieruit zou zijn gebleken dat de meeste Nederlandse spelers bereid zijn komend jaar weer bij de Wolves te spelen. Alleen verdediger Dave Stappershoef maakte eerder al bekend over te stappen naar Nijmegen.

Concrete afspraken worden overigens nog niet gemaakt met de spelers in de selectie. Dit gebeurt pas zodra de doorstart daadwerkelijk een feit is. De organisatie heeft inmiddels met twee kandidaten gesproken die het hoofdtrainerschap op zich kunnen nemen. De coach van het afgelopen seizoen, Robb Serviss, tekende dit voorjaar bij Nordhorn in Duitsland en neemt dus na Ă©Ă©n seizoen alweer afscheid van Den Haag.

De belangrijkste taak van de initiatiefgroep is het verwerven van voldoende gelden voor een sluitende begroting. Daartoe zijn onder meer twee bedrijven ingeschakeld om op provisiebasis sponsoren te werven. De groep zegt nog met drie kandidaten voor het hoofdsponsorschap in gesprek te zijn. Daarnaast krijgt de organisatie steun van Topsport Den Haag, dat zich onder meer met huisvesting van imports en vervoer naar uitwedstrijden zal bemoeien.

Een belangrijk mogelijk struikelblok is ijsbaan De Uithof. Hoewel Den Haag mogelijk wel weer het recht krijgt de eigen horeca uit te baten, dreigt een verhoging van de kosten van de ijshuur met 50 procent. Aangezien Den Haag naar verluid al een topprijs betaald voor de ijshuur, betekent dit een mogelijke forse kostenpost voor de organisatie.