13 september 200700:00

Door Joep Meijsen

Den Haag kiest oude naam

Den Haag laat de bijnaam 'Wolves' vallen. De club gaat weer onder de oude naam HIJS spelen. Coach Alan Jacob komt alsnog terug naar Den Haag, terwijl ook de eerste van tien imports bekend is gemaakt.

Vorige week maakte Den Haag bekend dat een reddingsplan op het laatste moment deelname aan de eredivisie heeft veiliggesteld. Inmiddels draait de motor in de Hofstad op volle toeren om te zorgen dat er een representatieve ploeg op het ijs komt in de Uithof.

Belangrijk is dat Alan Jacob afziet van zijn aanstelling bij Deurne in België en gewoon coach wordt in Den Haag. De geboren Canadees had een clausule in zijn contract in België, waardoor hij alsnog de overstap naar HIJS kom maken. Bij Deurne is men niet erg blij met het vertrek van Jacob, maar wil niet te veel terugkijken. De club is al in gesprek met een opvolger.

Den Haag wil het komende seizoen met tien imports gaan spelen. Naast een nieuwe naam kiest Den Haag ook voor nieuwe clubkleuren. Dat betekent dat het huidige geel-groen vervangen gaat worden.