Hys knudsen dankpubliek 210309

20 april 200900:00

Door Joep Meijsen

Den Haag mag naar Hannover

Den Haag treft in de kwalificatie voor de Champions Hockey League op Hannover Scorpions uit Duitsland en de Franse kampioen Grenoble. Hannover heeft het eerste recht het toernooi te organiseren.

Het toernooi wordt afgewerkt van 11 tot en met 13 september. De winnaar van deze voorronde speelt dan twee wedstrijden tegen het Zweedse Linköping voor toegang tot de groepsfase van het kampioenschap. Voor de voorronde van de CHL is niet geloot. De poules zijn tot stand gekomen door middel van een formule gebaseerd op de ranking van de verschillende landen.

Hannover Scorpions kwalificeerde zich voor de voorronde door als tweede te eindigen in de reguliere competitie in de DEL. Omdat de nummer Ă©Ă©n van die ranglijst, Berlijn, ook daadwerkelijk kampioen werd, mag ook Hannover Europa in. De ploeg is genoemd naar de bekende rockband The Scorpions, die ook uit Hannover komen.

Bekende spelers afgelopen seizoen zijn onder meer de Noor Tore Vikingstad, de Canadees Chris Herperger en de Duitse international Sacha Goc. Bekendste Scorpion is echter coach Hans Zach, in Duitsland vanwege zijn emoties bekend als de Alpenvulkaan.

Les Brûleurs de Loup Grenoble werd afgelopen seizoen voor de zesde keer kampioen van Frankrijk. Het voormalige team van Tommie Hartogs versloeg Briancon in de play-off-finale. Het team had afgelopen seizoen een Zweedse coach en een mix van Franse, Zweedse, Tsjechische en Canadese spelers.