18 december 200700:00

Den Haag onderuit in OT

Hijs den Haag was deze competitie nog niet dichterbij een overwinning op Tilburg dan dinsdagavond in Stappegoor. De Hagenezen verspeelden een 3-2 voorsprong in de slotfase en Simon de Wit maakte in de verlenging het karwei af voor Tilburg.

De wedstrijd begon erg attractief en het spel golfde op en neer. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel een stuk matiger. Den Haag kwam in de achtste minuut op voorsprong nadat vlak daarvoor Jan-Jaap Natte direct vanuit de strafbank een grote kans miste. Na deze misser viel alsnog de openingstreffer. Een uitbraak geleid door Anton Butochnov resulteerde in een treffer van Andri Salomonson.

In de 12e minuut kwam Tilburg verdiend langszij. Doug Stienstra bediende Simon de Wit met een loepzuivere pass en de Wit tikte de puck via de onderkant van de lat in het doel.

De tweede periode was al een stuk minder leuk om naar te kijken. Tilburg kon slechts bij vlagen imponeren en Hijs wist niet te profiteren van het gebrek aan scherpte bij Trappers. Aan het einde van de periode kwam de ploeg van interim coach Josh Mizerek toch op een 1-2 voorsprong, notabene tijdens een Tilburgse powerplay. Miscommunicatie tussen doelman Paulo Colaiacovo en Don Nichols leidde tot puckverlies in het verdedigingsvak van Tilburg. Hijs pikte de puck op en bracht Robert Horak in stelling. Jan Bohac verlengde knap het schot van de 25-jarige Tsjech voor de neus van Colaiacovo.

Trappers begon dramatisch aan de derde periode en de Haagse topscorer Jan-Jaap Natte profiteerde van de slapheid bij de thuisploeg. Bohuslav Subr veroverde kinderlijk eenvoudig de puck in de neutrale zone en gaf de puck daarnaa mee aan Natte. De captain van Hijs mocht zo doorrijden en ook vrij aanleggen tegenover Colaiacovo: 1-3.

Daarmee leek Hijs een vroegtijdige beslissing te forceren maar in de laatste tien minuten ging opeens de wekker af bij Tilburg. Zeven minuten voor tijd scoorde Brendan Bernakevitch de aansluitingstreffer. Uit een rommelige situatie viel de puck zomaar voor de voeten van Bernakevitch. De Canadees twijfelde geen moment en schoot de puck snoeihard over de stick van Sami Heinonen.

Hijs probeerde de wedstrijd uit te spelen en nam daarbij geen enkel risico. Zelfs tijdens een powerplay kwamen de bezoekers nauwelijks in het aanvalsvak. Tilburg haalde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd Colaiacovo van het ijs en dat leverde een late gelijkmaker op. Mike Lalonde zag zijn schot voor het doel gekraakt worden maar de puck vond een weg richting de tweede paal. Bjorn Willemse was er als de kippen bij om de puck in het net te schuiven.

De late treffer gaf Tilburg zoveel inspiratie dat het in de verlenging wachten was op de winnende goal. Die kwam na twee minuten in overtime. Wederom was het Lalonde met een hard schot die aan de basis stond van het doelpunt. Sami Heinonen moest een rebound weggeven en Simon de Wit was keurig meegeschaatst om de puck in tweede instantie langs de Finse goalie te tikken.

Tilburg blijft door de zege de ongeslagen status houden maar verloor door de winst in overtime wel het eerste punt.