9 november 200700:00

Door [email protected]

Den Haag pakt de leiding

Tilburg staat voor het eerst dit seizoen niet bovenaan in de competitie. De ploeg van Larry Suarez verloor in Den Haag de tweede wedstrijd op rij, waardoor HYS op doelsaldo de leiding overneemt. Jan-Jaap Natte scoorde drie keer voor de Hofstedelingen.

De Tilburgse nederlaag in Nijmegen afgelopen woensdag leidt nu tot een spannend slotweekend in de bekercompetitie. Tilburg en Den Haag staan beiden op 24 punten uit 11 wedstrijden, met ieder nog één wedstrijd te spelen.

HYS leidt nu - dankzij de late emptynetter - op doelsaldo, maar heeft wel de zwaardere slotwedstrijd. Tilburg ontmoet zondag Groningen, terwijl Den Haag op bezoek moet in Amsterdam. Die laatste ploeg moet zelf knokken voor een plek in de halve finales om de beker, dus zal het HYS niet makkelijk maken. Heerenveen kan de beide ploegen overigens ook nog passeren, maar is daarbij volledig afhankelijk van de resultaten van de nummers één en twee.

Vrijdagavond leek er voor Tilburg in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht. De ploeg domineerde de openingsfase en kwam in de eerste 36 minuten op een 1-3 voorsprong. Andri Salomonson scoorde weliswaar de openingstreffer voor HYS, maar Brendan Bernakevitch, Mike Lalonde en Bjorn Willemse keerden de stand in het voordeel van de bezoekers.

Jan-Jaap Natte zorgde in de slotminuut van de tweede doorgang ondanks de verhoudingen voor de belangrijke aansluitingstreffer. Toen hij de thuisploeg in de 31e seconde van de derde periode op gelijke hoogte zette, draaide het wedstrijdbeeld volledig. Den Haag zat beter in de wedstrijd en kwam via Matt Korthuis en nogmaals Natte op een 5-3 voorsprong.

Trappers wist het in de slotfase nog spannend te maken. Doug Stienstra schoot de 5-4 binnen, waardoor HYS zich kon opmaken voor een slotoffensief van de bezoekers. Met goalie Paulo Colaiacovo van het ijs verspeelde Trappers de puck echter, waardoor Matt Korthuis de wedstrijd definitief kon beslissen. De Nederlands-Canadees deponeerde de puck in het lege net voor de beslissende 6-4.